• Passer/loper Stefanie van Vliet in actie.
• Passer/loper Stefanie van Vliet in actie. Foto: Peter Verbeek

Dames van Servia tevreden met één punt

vianen • De volleybaldames van Servia verloren zaterdag in eigen huis met 1-3 van USV-Protos, de nummer vier op de ranglijst.

Coach Hessel Reinsma had de dames het veld ingestuurd met de opdracht om hard te werken, maar vooral ook om met veel plezier het eerste deel van het seizoen af te sluiten. Dat lukte.

Servia begon goed aan de wedstrijd. Met een ruime voorsprong van vijf punten kwam er hoop en vertrouwen aan Viaanse kant. Even leek het de verkeerde kant op te gaan door wat persoonlijke fouten. Beata Karczewska werd gewisseld voor Lisanne van Verseveld en met haar sterke service maakte zij een eind aan de set: 25-23.

In de tweede set kwamen de dames van USV-Protos beter in hun spel. Ze wisten door slimme prikballen de gaatjes bij Servia te vinden. Het posiitieve gevoel en het enthousiasme bij Servia zwakte af: 15-25.

In de derde set toonde Servia in elk geval weer vechtlust. De spelverdeler wist de scorende aanvallers goed te vinden. Er was ook meer druk van Viaanse zijde. Maar Servia had nog steeds geen antwoord op de slimme prikballen van Protos: 19-25.

De vierde set was vrijwel een kopie van de derde: 19-25.

Niet ontevreden

Ondanks het verlies was coach coach Reinsma niet ontevreden. "We hebben vandaag niet verloren, we hebben een punt gewonnen." De dames gaan in de winterstop hard trainen voor een beter resultaat in de tweede helft van het seizoen. Het seizoen wordt hervat op vrijdag 12 januari. De dames spelen dan tegen Utrecht, de koploper.

Heren

De volleybalheren van Servia laten al het gehele seizoen een voorspelbaar patroon zien: tijdens uitwedstrijden wint het team maar zelden, maar thuis is het heer en meester en is vrijwel alles gewonnen. Dit keer ging het Utrechtse Protos zonder punten naar huis: 4-0 (25-21, 25-19, 25-18 en 25-23. Servia begon al gelijk overtuigend en was duidelijk de bovenliggende partij. De passing van de Utrechtse heren bleef onder de maat. Pas in de derde set waren de rollen wat omgedraaid. Servia begon was minder nauwkeurig te passen en Protos kreeg meer grip op de serivce.

Desondanks lukte het de Utrechtse heren niet om echte druk te zetten op Servia. In de vierde en laatste set nam Servia direct een flinke voorsprong door sterke servicesreeksen van Johan Beijen en Martin Zwaan. De voorsprong verdampte door enkele ongelukkige wissels. Servia moest alles uit de kast halen om de winst alsnog binnen te halen. Met wat geluk slaagde men daarin.

De competitie wordt op 12 januari 2018 hervat. De heren spelen dan een uitwedstrijd tegen Aspasia.