Burgemeester leest kerstverhalen voor

vianen • Tijdens de donkere dagen is beneden in het stadhuis een gezellige open huiskamer gemaakt waar iedereen welkom is om alvast in de kerststemming te komen. Speciaal voor de kinderen zal burgemeester Wim Groeneweg op vrijdag 22 december, tussen 16.00 en 18.00 uur kerstverhalen voorlezen op deze ontmoetingsplek. De burgemeester leest elk kwartier een ander kort verhaal voor. De verhalen zijn geschikt voor twee leeftijdsgroepen: kinderen van 4 tot 6 jaar (16:00 tot 17:00 uur) en kinderen van 7 tot 10 jaar (17:00 tot 18:00 uur). Voor kinderen die er niet bij kunnen zijn, komt er een live stream via Facebook pagina van de gemeente, waar de verhalen op worden uitgezonden. Na afloop is er chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor volwassenen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmelden is verplicht en kan via m.vaas@vianen.nl. De voorleesmiddag wordt omlijst met passende kerstmuziek. Daarnaast mag er iedere middag door iedereen die dat leuk vindt, gespeeld worden op de piano in de huiskamer. Pianospelen mag tussen 15.00 tot 17.00 uur, op dagen dat het stadhuis open is.


Grote Clubactie succes in Vianen

regio • Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Vianen is in totaal 12.869 euro.


Driekleur in Viaanse raadzaal

vianen • De Viaanse fracties van VHL Lokaal, SGP, VVD en PvdA willen de Nederlandse vlag permanent tonen in de raadzaal van het stadhuis. Ze zullen daartoe dinsdag tijdens de raadsvergadering een motie indienen. Volgens de indieners zal de nationale vlag in de raadzaal een mooie en duidelijke functie hebben als symbool van de natie. "De nationale driekleur mag trots getoond worden aan de Viaanse burger." Ook in fusiegemeente Leerdam wordt de Nederlandse vlag sinds kort getoond in de raadzaal van het Hofje van Mevrouw van Aerden. Ook daar kwam het voorstel uit de koker van VHL Lokaal.