Volop Rembrandt rond kerst in museum

vianen • In de kerstvakantie organiseert het Stedelijk Museum Vianen verschillende workshops voor kinderen en volwassenen.

Zo kan iedereen vanaf 12 jaar op donderdag 28 december een 'Rembrandtjuweel' maken onder begeleiding van docent Wim Peters maken. De workshop duurt van 09:30 tot 16:00 uur en deelnemers gaan gegarandeerd met een prachtig sieraad in barokstijl naar huis. Opgeven voor deze workshop kan via w.p.peters@wxs.nl. Deelname kost 35 euro, inclusief lunch.

Op dezelfde dag is er 's ochtends ook een workshop 'Monotype' voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Docent Heleen Lemaire zal op de knusse museumzolder met kinderen deze druktechniek uitvoeren, waarbij elke afdruk vanaf een ingeïnkte glasplaat uniek is. Deelname kost 3 euro, opgeven kan via info@stedelijkmuseumvianen.nl.

Ook de populaire inloopworkshop 'Hele dag etsen' met Petra Smits staat weer gepland in de kerstvakantie. Eerdere edities van deze workshop in de herfstvakantie waren zeer geliefd. Opgeven hiervoor is niet nodig, deelname kost 3 euro.

Op woensdag 3 januari is er van 10:00 tot 16:30 uur de gelegenheid voor kinderen van 6 tot en met 12 en grootouders en grootouders om te experimenteren met de etstechniek waarmee Rembrandt wereldberoemd geworden is. Deelnemers mogen zelf een voorbeeld van bijvoorbeeld hun huisdier of idool meenemen, maar dat hoeft niet. Deelname kost 3 euro, opgeven is niet nodig.

De laatste dag van de tentoonstelling 'Rembrandt in zwart-wit' is zondag 7 januari, verzamelaar Jaap Mulders is aanwezig in het museum voor een meet & greet voor belangstellenden. Hij geeft verder om 13:00 en 15:00 uur een persoonlijke rondleiding langs zijn collectie.