• De voorbereidingen voor het Midwinter-spektakel zijn in volle gang.
• De voorbereidingen voor het Midwinter-spektakel zijn in volle gang. Foto: Aangeleverd

Bewoners eendrachtig bezig met verlichten van hun straat

Midwintersfeer in centrum Vianen

vianen • Verlichte huizen, kerstbomen en vuurkorven op straat, kerstmuziek, midwintertaferelen, een tuinconcert, soep, brownies en appel met kaneel. De bewoners zetten alles op alles om er een fantastisch feest van te maken.

Het is alweer voor het derde jaar dat de bewoners hun straten vrolijk versieren. "Het was alleen jammer dat we de voorgaande twee keer slecht weer hebben gehad. Dus we hopen dat het vrijdag in elk geval droog zal zijn. Maar we hebben de feestelijkheden wel zodanig opgezet, dat het ook bij regen gezellig zal zijn", zegt Xandra Pieters, die de feestelijkheden in de straten samen met Dory Steehouer en Melania Korver coördineert.

Het wordt vrijdagavond tussen 18:00 en 21:00 uur één groot lint van lichtjes in de Brederodestraat, de Oliestraat, de Stalstraat, de Achterstraat, Bakkerstraat, Molenstraat, Langendijk, het Hofplein, de Buitenstad en bij het Stadhuis. De meeste activiteiten vinden plaats in de Brederodestraat, Oliestraat en Stalstraat.

In de RK-kerk staat een kerststal en ook is er gelegenheid voor bezinning. Janneke en Myrhthe spelen op piano en viool. Vervolgens brengt het koor Mixed Voices kerstliederen ten gehore. In de tuin van de pastorie is het pad naar de kerststal verlicht.

Midwintertafereel

Op het adres Brederodestraat 45 kan een midwintertafereeel worden bewonderd, met stroopwafelsterretjes voor de kinderen. Op nummer 38b speelt Riëtte op vleugel een doorlopend tuinconcert op muziek van Brahms. Op nummer 73 is een mini-kerstmarkt ingericht met chocolademelk, soep en glühwein. In de Achterstraat, Bakkerstraat en Molenstraat worden kerstverhalen verteld. Op de Langendijk kunnen kerstkoekjes worden versierd, worden marshmallows geserveerd en kan chocomel en glühwein worden gedronken. Op het Hofplein staat een grote kerstboom. Ook kan een kerstversiering worden gemaakt.

Tussen 16:00 en 18:00 uur zal burgemeester Groeneweg in het stadhuis kerstverhalen voorlezen.