Introductieprogramma Brain-8

regio • Openbare regionale scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg nodigt slimme leerlingen uit groep 8 van de basisschool uit voor het introductieprogramma Brain-8.

De groep 8-ers kunnen zich vanaf donderdag 25 januari 2018 vijf middagen verdiepen in boeiende en uitdagende onderwerpen. Valt dat in de smaak, dan kunnen ze zich in de brugklas aanmelden voor Brain Skills. Het programma Brain Skills daagt uit, prikkelt het brein en nodigt uit tot zelfstandig denken over boeiende thema's van uiteenlopende aard. "Bij Brain-8 kunnen leerlingen alvast proeven hoe het er aan toe gaat bij de denklessen van Brain Skills," legt Maxime van Kraaij uit. Naast gymdocent is ze coördinator en docent Brain Skills, de leerlijn die Lek en Linge sinds enkele jaren aanbiedt. Brain Skills is bedoeld voor leerlingen die zich makkelijk door het reguliere lespakket slaan en graag iets extra's en uitdagends doen. "Er zijn verspreid over de jaargroepen ongeveer veertig leerlingen per week drie uur bezig met Brain Skills. We merken dat kinderen het gaaf vinden om aan hun eigen interesse te werken."

Brain Skills bestaat uit denklessen en 'skill-lessen'. "Bij denklessen behandelen we filosofische vraagstukken, vaak in een maatschappelijke context. Zo kijken we in het kader van het vak geschiedenis wie de grootste schurk ooit was. En bij biologie of je een mug mag doodslaan. Het zijn afgeronde lessen, met wekelijks een ander onderwerp."

De Brain-8 lessen zijn op donderdagen 25 januari, 1, 8, 15 en 22 februari van 15:30 tot 16:30 uur en worden gegeven op de brugklaslocatie aan Annie M.G. Schmidtpad 1. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website van Lek en Linge.


q www.lekenlinge.nl