• Keeper Nils van Bruggen van Albatros keert een schot van Blokhuis.
• Keeper Nils van Bruggen van Albatros keert een schot van Blokhuis. Foto: Natasja Cleassens

Hoofdrol voor Albatros-doelman

VIANEN • Het Viaanse herenwaterpoloteam van de Albatros won zaterdag in een bloedstollende slotfase in eigen huis met 6-5 te winnen van De Vaart uit Bunschoten.

In de eerste periode leken de Vaart-spelers overdonderd te worden door de snelheid van Albatros. De ruimte die dit opleverde was voldoende voor de gebroeders Thijs en Lucas Schreuder om twee mooie doelpunten te scoren. De plaaggeest voor Albatros deze wedstrijd was de ervaren Wilbert Blokhuis van de Vaart die 80 procent van de Vaart-score voor zijn rekening nam. Deze score had veel hoger kunnen zijn. Keeper Nils van Bruggen van Albatros wist de schoten van Blokhuis met mooie reddingen op te vangen. Met zijn rust en kalmte wist hij de Albatros-zwemmers perfect te bedienen. Jani Sialiaridis rondde een solo op mooie wijze af.

Nadat Blokhuis zijn treffer in de derde periode had genoteerd was het weer de beurt aan de gebroeders Schreuder. Thijs Schreuder wist met een mooie assist zijn inzwemmende broer te bereiken die de aanval met een hard schot wist af te ronden.

In de laatste periode liep de spanning hoog op. De teams die zeer aan elkaar gewaagd waren lieten prachtig waterpolo zien met mooie individuele acties. De discipline en doorzettingsvermogen bij Albatros waren uiteindelijk doorslaggevend. De Vaart-spelers begonnen zich meer met de scheidsrechter te bemoeien en verloren hun concentratie. Bas van Wiggen wist hier handig gebruik van te maken door een bal op eigen helft te veroveren op zijn tegenstander en naar het doel te sprinten van de Vaart. Hij zwom zijn directe tegenstander compleet zoek en scoorde het winnende doelpunt: 6-5.