• Artist impression van het bouwproject.
• Artist impression van het bouwproject. Foto: PR Lekstedewonen

Huurwoningen voor Vijfheerenlanden

vianen • In opdracht van LEKSTEDEwonen realiseert bouwbedrijf Van Grunsven 33 huurwoningen in de wijk Vijfheerenlanden in Vianen.

In de Viaanse wijk worden op twee locaties benedenwoningen, maisonnettes en appartementen gebouwd. Ed Groot en Francis van Haren ondertekenden vorige week de aannemingsovereenkomst voor deze opdracht. Met dit project wordt de wijkvernieuwing afgerond. In 2018 start de bouw en de verhuur van de huurwoningen, die een jaar later worden opgeleverd.

Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen: "Bij een vernieuwde wijk hoort een gevarieerd aanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. We zijn blij dat er overeenstemming is bereikt met Van Grunsven, want hun uitwerking van de bouwplannen voldoet aan de door LEKSTEDEwonen gestelde kwaliteitseisen en zorgt voor betaalbare huurprijzen." Francis van Haren, directeur aannemingsbedrijf Van Grunsven Nijmegen voegt eraan toe: "Wij zien uit naar de samenwerking met LEKSTEDEwonen en de start van de bouw. We zijn al volop bezig met de werkvoorbereiding. Het is een zeer bijzonder plan, dat de kers op taart zal zijn voor Vijfheerenlanden."


Twee bouwlocaties

Op de twee bouwlocaties worden in totaal 33 huurwoningen gerealiseerd. Op de locatie Goudhaver (deze flat is in 2016/2017 gesloopt) komen vijf benedenwoningen en tien maisonnettes. Op de locatie Hoekenstraat-Lafayettestraat komen achttien huurappartementen. De projecten van LEKSTEDEwonen krijgen de namen Hendrick en Amelie. LEKSTEDEwonen en Van Grunsven ondertekenden onlangs de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van de twee gebouwen. De start van de bouw is gepland in het tweede kwartaal van 2018 en naar verwachting worden de woningen een jaar later opgeleverd.

De verhuur van de 33 woningen start waarschijnlijk na de zomervakantie van 2018. Dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals huurprijzen en plattegronden.


q www.lekstedewonen.nl