• De bouwwerkzaamheden zijn begin december gestart.
• De bouwwerkzaamheden zijn begin december gestart. Foto: Aangeleverd

Start bouw Hof van Helsdingen

vianen • Begin december is de bouw van Hof van Helsdingen in Vianen gestart. In opdracht van LEKSTEDEwonen realiseert aannemersbedrijf J. van Daalen bv 27 huurappartementen.

Hiermee wordt opnieuw invulling gegeven aan het sociale huursegment in de nieuwe woonwijk Helsdingen.

Naar verwachting worden de appartementen voor 65-plussers eind 2018 opgeleverd. De nieuwbouw van LEKSTEDEwonen wordt gerealiseerd in de nieuwe woonwijk Helsdingen, vlakbij De Plataan en basisschool De Wiekslag. De 27 appartementen worden verdeeld over drie woonlagen en passen hierdoor goed in de schaal en maat van de nieuwe woonwijk, waar de grondgebonden koopwoningen in aanbouw zijn of sommige woningen zijn inmiddels opgeleverd. De driekamerappartementen hebben woonoppervlakten variërend van 70 tot 80 vierkante meter. Alle appartement hebben een ruime woonkamer, twee slaapkamers, badkamer en inpandige berging.

De appartementen krijgen een buitenruimte in de vorm van een tuin of een balkon. In het gebouw is een lift aanwezig en parkeren kan straks direct bij de hoofdentree. Een deel van de appartementen wordt met voorrang toegewezen aan bewoners (huurders) van 65 jaar en ouder uit de wijken Amaliastein en Monnikenhof, als zij een grote eengezinswoning achterlaten. Voor dit doorstroomproject is een seniorenmakelaar aangesteld. Afgelopen maanden heeft zij de bewoners geïnformeerd (huisbezoeken of op kantoor) over de appartementen en het doorstroomproject. De belangstelling van 65-plussers uit de twee wijken is groot.