Arie Keppel lijsttrekker SGP

regio • Tijdens de ledenvergadering van SGP Vijfheerenlanden is vorige week maandagavond Arie Keppel unaniem gekozen als lijsttrekker van de partij. Keppel is momenteel wethouder in Leerdam en was de laatste keren bij de verkiezingen ook lijsttrekker voor de SGP in Leerdam. Hij heeft veel politieke ervaring zowel als wethouder als fractieleider in de oppositie. SGP Vijfheerenlanden is blij dat Arie Keppel het lijsttrekkerschap heeft aanvaard. Met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring en zijn grote betrokkenheid bij de gemeenschap ziet de partij Keppel bij uitstek geschikt als lijsttrekker. In zijn dankwoord maandagavond aan de meer dan honderd aanwezigen bedankte hij voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij gaf aan met veel ambitie en gedrevenheid aan de slag te gaan. De bekendmaking vond plaats in aanwezigheid van SGP-fractievoorzitter Kees van de Staaij De gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden zijn gepland op donderdag 21 november.


Vijf jonge vandalen aangehouden

vianen • Begin december zijn er vijf minderjarige jongens aangehouden voor het vernielen van ruiten van een voetbalkantine op de Langeweg. Een getuige meldde vrijdagavond 's avonds dat jongeren ruiten van een voetbalkantine aan het vernielen waren. Politieagenten die ter plaatse kwamen, zagen de vernielingen en wisten één van de verdachten op heterdaad aan te houden. De andere vier verdachten werden even later na onderzoek ook aangehouden. De jongens, 14 en 15 jaar oud allen afkomstig uit Vianen, hebben ieder hun aandeel bekend en krijgen een straf via Bureau Halt. De schade wordt door hen vergoed.


Nieuwe buslijn

regio • De provincie Utrecht en vervoerder U-OV presenteren op donderdag 14 december de start met een proef voor een nieuwe buslijn die onder nummer 44 gaat rijden tussen Vianen en Houten. Een lang gekoesterde wens van reizigers gaat daarmee in vervulling. De route van lijn 43 Houten-Bunnik-Zeist is bovendien aangepast voor deze proef.

q u-ov.info