woensdag 6 december

Bingoavond
20:00, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. Oranjevereniging Everdingen organiseert haar laatste bingoavond van het jaar. Deze avond vindt plaats in 't Knooppunt aan de Graaf Florisstraat in Everdingen. De zaal is open om 20:00 uur, aanvang is 20:30 uur.

donderdag 7 december

Open eettafel
17:00, Vianen, Oosterlicht College. Het Rode Kruis organiseert een feestelijke open eettafel in het Oosterlicht College in Vianen. Inloop vanaf 17:00 uur, de avond is rond 20:00 uur afgelopen. Deelname kost 10 euro. Opgeven kan bij Dineke Leeuwis via 06-29232016.

vrijdag 8 december

Vogeltentoonstelling
14:00, Leerdam, clubgebouw De Vogelvriend. Vogelvereniging De Vogelvriend in Leerdam organiseert vrijdag en zaterdag haar grote tentoonstelling. Er zijn maar liefst 628 vogels te zien en te beluisteren. Tevens is er gelegenheid om met bestuursleden en leden van de vereniging te praten over de vogelhobby en eventueel over het lidmaatschap van De Vogelvriend.

zaterdag 9 december

Kerstmarkt
10:00, Leerdam, centrum. In het centrum van Leerdam barst zaterdag en zondag weer een kerstmarkt los. Er staan pakweg zeventig kramen opgesteld met allerlei producten: van kleding en schoenen tot sieraden en huishoudelijke producten. Ook aan eten is gedacht, er is volop lekkers te koop zoals oliebollen en appelflappen, ook de warme chocolademelk ontbreekt natuurlijk niet. De markt is zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Op zondag is het ook koopzondag in de Glasstad.

Veteranencafé
14:00, Leerdam, Het Dak. In Het Dak in Leerdam vindt weer een Veteranencafé plaats, deze keer is luitenant-kolonel Hendrik-Jan van Tilburg uitgenodigd. Hij zet zich al jaren in voor de Nederlandse veteranen en hun thuisfront. Hij doet dit onder meer in zijn functie als beleidsmedewerker veteranen bij het ministerie van Defensie. Ook heeft hij zich ingezet – in zijn eigen tijd – voor het vinden, bereiken en helpen van veteranen die zich niet meer melden bij de hulpverlening. De bijeenkomst is van 14:00 tot 16:30 uur.

Koperkwintet
17:00, Vianen, Stedelijk Museum Vianen. De tentoonstelling 'Rembrandt in zwart-wit' in Stedelijk Museum Vianen is geopend tot 20:00 uur, tijdens deze avondopenstelling geeft koperkwintet Cu4+ tussen 17:00 en 19:00 uur haar lustrumconcert. Op het programma staan onder andere 'The Pulcinella Suite' van Pergolesi - toegankelijke, vrolijke muziek - en de 'Masque Arias' van Michael Nyman waarin verschillende sferen, van klaaglijk tot swingend, heel plotseling in elkaar overgaan. Daarnaast brengt Cu4+ ook nog enkele kleinere stukken ten gehore. Toegang tot deze muziek- en kunstavond is zes euro, inclusief drankjes.

Adventsconcert door drie koren
19:00, Vianen, Grote Kerk. Christelijk mannenkoor Con Forza uit Woerden onder leiding van Willem Nijhof, jeugdkoor Joy en projectkoor I Believe uit Streefkerk geven onder leiding van Vincent van Dam een adventsconcert geven in de Grote kerk in Vianen. Traditiegetrouw organiseert de Stichting Kunst en Cultuur in de weken voorafgaand aan kerst een concert dat toegankelijk is voor een breed publiek. Dit jaar is gekozen voor een adventsconcert dat de oude protestantse traditie weerspiegeld: er is veel koormuziek, een opening en een sluiting, daarnaast is er ruimte voor samenzang en zijn er solisten. Aan dit adventsconcert werken verder mee: Kees Alers met dwarsfluit en Rik Melissant op orgel. Vincent van Dam bespeelt de vleugel. De avond begint om 19:30 uur, de kerk is open vanaf 19:00 uur. Entree is acht euro aan de kerkdeur. Voorverkoop kost zeven euro bij de koorleden, Emiel Al (contant) en online via de website. Voor het reserveren van speciale zitplaatsen: muziekpodium@grotekerkvianen.nl. www.podiumplein.nl

Rock & Roll X-Mas
20:00, Vianen, dorpshuis 't Knooppunt. Jampop organiseert na vijf jaar weer een 'Rock & Roll X-Mas'. Vier bands spelen behalve hun eigen repertoire ook een aantal kersthits. Vanaf de vroege jaren '60 van de vorige eeuw tot de meer recente nummers. De zaal gaat open om 20:00 uur en bij binnenkomst is er - dankzij dorpshuis 't Knooppunt - heerlijke Glühwein om in de stemming te komen. Ook voor de jongere bezoekers is er een passende traktatie. Toegang is 7,50 euro, voor kinderen tot 16 jaar is de entree 2,50 euro.

woensdag 13 december

Open eettafel
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Open eettafel met kerstdiner in Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers voor de open eettafel in Lexmond kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (0347-341032) of Huis Het Bosch (0347-342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12:00 uur doorgeven.

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Passage Lexmond viert het kerstfeest. De avond wordt verzorgd door de eigen leden.

donderdag 14 december

Inloopmiddag
14:00-15:30, Vianen, Donjon. Steunpunt Mantelzorg Vianen houdt weer een inloopmiddag voor mantelzorgers. Meer informatie is te verkrijgen bij het Steunpunt Mantelzorg Vianen via 0347-374 097 of per e-mail: mantelzorg@welzijnvianen.nl.

vrijdag 15 december

Tekenen naar model
09:30-12:00, Vianen, KunstSuper. Amateurkunstenaars zijn welkom in de KunstSuper, daar is het deze morgen mogelijk om te tekenen of schilderen naar ene levend model. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau en met eigen materiaal. Er wordt geen les gegeven. Ezels, koffie en thee zijn aanwezig. Meer info is te verkrijgen bij Ans Vianen via 06-40393366. Aanmelden is ook mogelijk bij Vianen. https://portretkunsten.blogspot.nl

Kerstgala
18:00-20:00, Vianen, Stuartweg 25. 4 Dance Studio's organiseert een kerstgala, dit feest start voor de 4- tot 10-jarigen om 18:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Vanaf 20:00 uur zijn de kinderen vanaf 11 jaar welkom. Dit gala duurt tot 23:00 uur.

Kerstzangavond
19:30, Hagestein, dorpskerk. Muziekvereniging Excelsior, Martijn Borsje en de evangelisatiecommisie van de hervormde kerk organiseert een kerstzangavond. Deze avond staat het samen zingen van bekende kerstliederen centraal. Na afloop van de avond kan er - als het weer het toelaat - samen nagepraat worden bij een vuurtje buiten de kerk. Iedereen uit de brede regio is welkom om mee te komen zingen. De zangavond begint om 19:30 uur.

Kerstconcert
20:00, Lexmond, hervormde kerk. Het Zederiks Christelijk Mannenkoor geeft traditiegetrouw een kerstconcert in de omgeving. Medewerking verlenen christelijk gemengd koor Hallelujah uit Vianen, Carina Bossenbroek - panfluit en Jan Jaap Nijhof - tenor. De avond wordt muzikaal begeleid door de landelijk bekende organist Dirk Out. De kerk is open om 19.30 uur. Entree is gratis.

zaterdag 16 december

Knutselmiddag
13:00-14:30, Vianen, Bibliotheek Vianen. CreaBeez organiseert weer een knutselmiddag voor ouders en kinderen. Thema is 'Kerstmis'. Hierbij gaan zowel ouder en kind naar huis met een werkstuk. Deelnemers moeten wel bij de aanmelding doorgeven naar welke kleur de voorkeur uitgaat. Deelname kost 17,50 euro en voor elk volgend kind komt er 3,50 euro bij. Aanmelden kan via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan via 06-18793980.