LRC-Sliedrecht gestaakt

leerdam • De jonge Zeeuwse scheidsrechter Sjarco van den Bergen greep zaterdag in Leerdam de dubieuze hoofdrol. Bij een 0-0 stand staakte hij de wedstrijd LRC-Sliedrecht in de eerste klasse tijdens de pauze.

Zes minuten voor rust had hij na een rode kaart voor Ali Yilmaz plots al een afkoelingsperiode van ruim een kwartier ingelast. De korte rest van de eerste helft liet de scheidsrechter nadien nog gewoon afwerken, maar daarna voelde hij zich niet meer goed in staat het duel normaal verder te fluiten. LRC en Sliedrecht speelden zaterdag een sportief duel, waarin tot de 39e minuut helemaal niks vervelends gebeurde. Toen werden beide ploegen ineens de dupe van een scheidsrechter die duidelijk (mentaal) niet voor zijn taak berekend bleek.

Heel LRC verwachtte in die 39e minuut een fluitsignaal voor buitenspel, maar in plaats daarvan gaf de arbiter op de rand van het 16 meter gebied aan Sliedrecht een vrije trap wegens hands. Het commentaar van LRC'er Ali Yilmaz op die beslissing werd direct met een rode kaart bestraft.