• Sinterklaas in gesprek met één van de jonge judoka's.
• Sinterklaas in gesprek met één van de jonge judoka's. Foto: Aangeleverd

Sint bewondert prestaties judoka's

vianen • Judo Vianen hield zaterdag het jaarlijkse Sinterklaas Randori toernooi. De Goedheiligman bewonderde de prestaties en had nog een leuke verrassing in petto.

De organisatie had gekozen voor een nieuw concept. Per mat werden twee partijen afgewerkt in plaats van één. Er konden geen punten als ippon en waza-ari worden gescoord, er was geen scheidsrechter maar een waarnemer en de speeltijd bedroeg steeds twee minuten. Verder kozen de judoka's zelf aan het eind van de partij wie er gewonnen had of dat het gelijkspel is. Kwamen ze er niet uit, dan was de stem van de waarnemer beslissend. Dit gaf veel minder druk op de judoka's. En zelfs de allerjongste judoka's (4-5 jaar) konden meedoen.

Cadeautje

De Sint had voor iedereen een cadeautje bij zich. Hij vroeg sommige leden om hun judokunsten te tonen. Zo konden een Ruben en Sam laten zien dat zij hun vader goed de baas kunnen. Len liet zien dat hij al de beginselen van het jiu jitsu onder de knie heeft. Puk kreeg te horen dat ze altijd zo gezellig kletst. Sarah werd persoonlijk door de Sint toegesproken, omdat ze door een vervelende blessure nu niet kan judoën én voor de derde keer op rij niet aan dit toernooi mee kon doen.

De Sint had ook nog een cadeau bij zich voor trainer Hans Brander. In het pakket bleek een grote poster te zitten waarop stond dat Judo Vianen volgend jaar 50 jaar bestaat.

Meer informatie op:

q www.judovianen.nl