Brederodes lastpak voor Nivo Sparta

vianen • Brederodes werd in de openingsfase compleet overlopen door Nivo Sparta. In de zesde minuut werd een hoekschop zwak weggewerkt waarna Jordi Ruijsch ongehinderd mocht aanleggen: 0-1. Nog voor er een kwartier was gespeeld rondde Roel de Kruijk (zie foto) een snelle aanval goed af: 0-2. Nivo Sparta nam daarna te veel gas terug en liet het initiatief aan de groengelen. Dat betaalde zich op het halve uur uit. Na een vrije trap zorgde Robbert Bakker voor aansluiting, en amper twee minuten later knalde de spits een voorzet van links in het dak van het doel: 2-2. Na rust compenseerde Brederodes het betere spel van de gasten, die nauwelijks een kans creëerden, met tomeloze werklust. Kevin Kroeze kopte de bal naast het doel, terwijl een overtreding op Bakker met een penalty bestraft had kunnen worden. In een meeslepend en spannend duel kreeg Brederodes meerdere kansen om drie punten in Vianen te houden. Nu bleef het bij een gelijkspel waar beide elftallen weinig mee op schoten.