• Burggraaff en De Gans: supporters door dik en dun.
• Burggraaff en De Gans: supporters door dik en dun. Foto: Peter Verbeek

'Het zal wel 'n gelijkspel worden'

everdingen • Komende zaterdag staat het duel SC Everstein en HSSC 61 op de rol. Als er één wedstrijd niet mag worden verloren is dié het wel. Het Kontakt peilde de stemmingen met Huib Burggraaff en Daan de Gans.

Met afstand kan Burggraaff (72) bogen op de langste staat van dienst in het eerste elftal van de roodwitten. "Als 15-jarige werd ik overgeheveld naar het eerste, en ik ben er 26 seizoenen een vaste waarde geweest", vertelt Huib. "Ik heb later nog even in het derde gevoetbald, ben daarna een tijdje leider van het eerste elftal geweest en heb als 50-jarige vijf seizoenen afgebouwd bij de veteranen. Sindsdien ben ik supporter van zowel de thuis- als uitwedstrijden van het eerste."

Daan de Gans

De voetbalcarrière van Daan de Gans (67) bij HSSC '61 duurde korter en was minder imposant. "Ik heb meer in het tweede dan in het eerste elftal gespeeld. Vermoedelijk heb ik de derby wel eens meegemaakt, maar daar ben ik niet zeker van. Dat kwam ook omdat SC Everstein doorgaans in een hogere klasse uitkwam. Nadat ik door omstandigheden al ben gestopt toen ik 32 was ben ik drie jaar leider geweest van het tweede elftal en vijftien jaar van het eerste. Nadien ben ik supporter geworden; thuis zie ik alles, uit de meeste wedstrijden."

Pessimistisch

Aan het begin van dit seizoen liet SC Everstein bij vlagen goed voetbal zien. De laatste weken is het spel echter een stuk minder. "Veel van onze supporters zijn pessimistisch, maar ik vind dat het veldspel beter is dan vorig seizoen", meent Burggraaff. "Alleen bij Focus '07 zijn we helemaal zoek gespeeld, ook al doordat veel persoonlijke fouten goed werden afgestraft."

SC Everstein krijgt ook zijn kansen, zegt Burggraaff. "Maar", zo voegt hij eraan toe, "de mannen doen daar te weinig mee. Het draait inderdaad niet geweldig. Dat staat echter los van de wedstrijd tegen HSSC '61, want daar komen altijd andere krachten los dan in een gewoon competitieduel. Voor mij ligt een gelijkspelletje het meest voor de hand."

'Dragende krachten'

De Gans vindt dat ook HSSC '61 behoorlijk aan de competitie is begonnen. "Dragende krachten als Lucas van Dam, Johan van Es, Laurens van Leeuwen en Yme van Gent zijn lager gaan voetballen of vertrokken, en daar zijn alleen Mark Steenbeek en Jan Donker voor terug gekomen. Met Floris Kool hebben een spits die uit vorm is, en nog maar twee (inmiddels vijf) keer scoorde. Ook de defensie is een stuk minder. HSSC '61 krijgt er gemiddeld bijna drie tegen, en dan moet je er zelf vier maken om te winnen. Ik denk dat het zaterdag niet ver van een gelijkspel af zal zitten."

Peter Verbeek