Servia recht de rug

vianen • De volleybalheren van Servia wonnen vrijdag vrij eenvoudig van het tweede team van Leython: 3-1. Eerder nog moesten de Vianezen buigen voor het eerste team. Servia startte slecht. De servicepass was matig en ook aanvallend kwamen de spelers er niet uit. Servia had moeite met het wat trage spel van de oudere mannen van Leython: 21-25. In de tweede set werd er door coach Mark Meuleman tactisch gewisseld en dat pakte meteen goed uit. Diagonaalaanvaller Lars Oostrom gaf de Leiderdorpse aanval geen kans met zijn overtuigende blokkering. Ondanks de voorsprong werd het aan het einde van de set nog spannend. De winst kwam echter niet meer in gevaar: 25-22. In de derde set liet Servia zien wat het daadwerkelijk in zijn mars heeft. Met lange servicereeksen van Martin Zwaan en Johan Beijen was Leython kansloos: 25-15. Amper bekomen van het goede spel moesten de Vianezen in de vierde set aanvankelijk het initiatief laten aan de mannen uit Leiderdorp. Men pakte een voorsprong van maar liefst zes punten. Servia rechtte de rug en kwam binnen de kortste keren weer langszij. En pakte uiteindelijk ook de setwinst: 25-23.

Servia speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen RVV. De wedstrijd begint om 17.00 uur in de Boorsmazaal in Katwijk.


Roos Blokhuis naar EK-cross

hoornaar • Roos Blokhuis neemt op zondag 10 december in het Slowaakse Samorin deel aan het Europees kampioenschap cross.

De 16-jarige Hoornaarse atlete kwalificeerde zich via de Warandeloop. In de categorie meisjes A, een klasse hoger dan haar leeftijd, sloeg Roos in de laatste 400 meter een gaatje en wist ze haar twee overgebleven concurrenten tot op de finish achter zich te houden.

Op het EK-cross zal de scholiere van Lyceum Oude Hoven voor Nederland uitkomen in de categorie O20. In deze categorie starten nog drie Nederlandse meiden, waardoor ze ook in aanmerking komen voor het landenklassement.

De totale nationale junioren- en seniorenselectie op het EK bestaat uit negen atleten.