SC Everstein laat onderuit bij Lopik

lopik • Tegen Lopik had SC Everstein lange tijd uitzicht op een gelijkspel. In de laatste vijf minuten pakte de thuisclub de zege door twee discutabele treffers, en was de warrige arbiter, in de ogen van de gasten, de gebeten hond: 3-1.

In de openingsfase had SC Everstein het moeilijk. Er werd veel ruimte weggegeven, en al in de tweede minuut ging het mis. Na een aanval over links werd de voorzet door de vrijstaande Melvin Lamens goed ingeschoten: 1-0. De roodwitten knokten zich echter knap terug. Met name Robbie de Roos werd enkele keren in stelling gebracht, maar scoren was er niet bij. Tien minuten voor rust bouwden de bezoekers van achteruit een prima aanval op. Uiteindelijk kwam de bal bij Guillermo Ooft die zijn tegenstander uitkapte en raak schoot: 1-1.

Mogelijkheden

Na de pauze golfde het spel heen en weer, en beide elftallen kregen hun mogelijkheden. Een treffer van Lopik werd afgekeurd, terwijl een volley van Jently Lemmer door de vijandelijke sluitpost werd weg gebokst. Vijf minuten voor tijd negeerde de scheidsrechter eerst het vlagsignaal voor buitenspel, terwijl hij daarna een aanval met gestrekt been op doelman Emiel Schippers niet bestrafte. Jacco Borst mocht verder en maakte er 2-1 van. In het tumult dat ontstond kreeg Erik Bergshoeff zijn tweede gele kaart. Dat Robin de Vos er op slag van tijd ook nog 3-1 van maakte deed er niet meer toe.

"We hadden dit seizoen pas vijf kaarten, en vandaag kregen we er zes", mopperde trainer Rob van den Broek, die vond dat SC Everstein tenminste één punt had verdiend.