Charly Olf verlengt contract

vianen • Het bestuur van Brederodes heeft het contract met hoofdtrainer Charly Olf met een jaar verlengd, plus een optie neergelegd voor het seizoen erna. "In het beleidsplan voor de komende vijf jaar is opgenomen dat Brederodes dan een stabiele eerste klasser moet zijn. We hebben nu een relatief groot aantal dertigers die tegen die tijd zeker geen deel van de selectie uitmaken. Er is een jonge en gretige groep met veel potentie, die over twee tot drie seizoenen in de basis moet staan. Aan mij de taak om ze daar voor klaar te stomen."


Bestuursmutaties bij SC Everstein

everdingen • Op de agenda van de algemene ledenvergadering van Sc Everstein, die afgelopen vrijdagavond is gehouden, stonden geen spectaculaire punten. Meest in het oog springend voor de omstreeks vijftig aanwezigen was dat vier bestuursleden (Pieter van Gent, Ron Ariaans, Cees Bosman en Sjoerd Laurman) aftredend en niet herkiesbaar waren. Ze zijn door voorzitter Perry Bloks uitgeluid met lovende woorden en een bloemetje. Daarna verwelkomde hij Tamara van de Lagemaat (secretaris) en Edwin Kraan (algemeen bestuurslid).


Japans zilver voor Michael Korrel

tokio • Bij het laatste Grandslamtoernooi van dit jaar, afgelopen weekeind gehouden in Tokio, is Michael Korrel tweede geworden in de klasse -100 kilogram. De Vianense judoka rekende achtereenvolgens af met Tevita Takajawa (Fiji), Shohei Shimowada (Japen), Philip Galandi (Duitsland) en Toma Nikiforov (België), en stuitte in de finale op de Koreaan Cho Gu-ham. In de verlenging deed een derde Shido hem de das om.


Colijn Wakkee laat zich niet verrassen

vianen • De leden van Lekstroom hadden niet veel animo om een avondje te schaken. Voor de interne competitie werd slechts een gering aantal partijen gespeeld. Het topduel ging tussen koploper Colin Wakkee en de talentvolle nieuweling Elmar van Kordenoordt. Beiden schaken heel geconcentreerd en doen geen gekke dingen. Zoals zo vaak slaagde Wakkee erin de stelling geleidelijk naar zijn hand te zetten. Van Kordenoordt vocht voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk toch opgeven. Directe achtervolger Ruth Woning kreeg halverwege de partij een remiseaanbod van Arie Post. Omdat het nog vroeg was besloot hij daar niet op in te gaan. En dat betaalde zich uit: Post overzag een pionwinst, speelde daarna alles of niets op de aanval en bleef met lege handen achter. Zodoende consolideerde Woning zijn tweede plaats, nét voor Gavin Wallce die voor de tweede keer geen moeite had nestor Karel den Boer te verslaan. Ben Schuddeboom en Henny van Dijk deelden het punt en blijven goed volgen.


Winst voor dames Servia

vianen • De volleybaldames van Servia wonnen eind november met 3-2 van Vives uit IJsselstein. In de eerste set was het spel nog wat mat (18-25), maar door een goede servicereeks van Stefanie van Vliet en rake aanvalsklappen van nieuwkomer Beata Karczewska kwam de ommekeer: 25-18 en 25-11. De vierde set ging verloren met 22-25, maar in de vijfde set was Servia net op het juiste moment bij de les: 15-13.