• VIKO-Victum was spannend tot in de slotfase.
• VIKO-Victum was spannend tot in de slotfase. Foto: Peter Verbeek

VIKO houdt het hoofd koel tegen Victum

vianen • De korfballers van VIKO wisten zaterdag in een spannende wedstrijd tegen het Houtense Victum het hoofd koel te houden. De Vianezen doorstonden de spannende slotfase en wonnen het thuisduel uiteindelijk met 25-22.

Hoewel de ploegen elkaar niet vaak in competitieverband hebben getroffen, zijn het zeker geen onbekenden. Drie van de spelers van VIKO hebben namelijk voorheen in het paarse shirt van Victum gespeeld.

Na de goede trainingen deze week zag VIKO het duel met vertrouwen tegemoet.

Gat

In de beginfase van de eerste helft nam Victum het initiatief: 2-4. VIKO speelde echter scherp en kwam weer langszij.. De teams scoorden om en om. Met drie goals van Vikash Mahadew Missier en Jeffrey Vlietstra tegen hun oude club werd het eerste gat geslagen in het voordeel van VIKO.

De Houtenaren waren echter veerkrachtig en brachten het verschil weer rap terug naar één doelpunt. Bij rust stond er een 12-10 in het voordeel van VIKO op het scorebord.

Initiatief

VIKO zette het verschil in de tweede helft op drie doelpunten, maar Victum knokte terug. Bij een 13-11 stand leek Victum even de bovenliggende ploeg te worden: twee afstandsschoten brachten de ploegen weer op gelijke hoogte.

De Vianezen waren echter niet van plan het initiatief uit handen te geven. Via 14-14 werd er weer een gat geslagen van drie doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Dit leek het moment te zijn dat VIKO de wedstrijd definitief naar zich toe trok. Twee verdedigende fouten werden door de scheidsrechter echter bestraft met strafworpen. De Vianezen hielpen de bezoekers hiermee terug in de race en de wedstrijd beloofde een spannende ontknoping te krijgen.

Doorloper

VIKO vergrootte de marge weer naar twee doelpunten, maar de Victumse ploeg scoorde ook snel de aansluitingstreffer. Aron Neijmeijer had ook meteen een antwoord klaar. Hij brak door uit de ruimte en rondde de doorloper af voor 19-17.

VIKO herstelde het verschil naar drie doelpunten met 22-19, maar Victum gaf zich nog niet gewonnen en bleef doorknokken. Enkele minuten voor het einde scoorde een Houtense dame de aansluitingstreffer: 22-21.

De spanning steeg, maar VIKO hield het hoofd koel en kon de voorsprong vasthouden. Victum kon nog eenmaal scoren vanaf de strafworpstip, maar dat was niet genoeg. Met drie Vianese doelpunten werd de eindstand bepaald op 25-22.