• Stichting Vrijstad Vianen Loop wil Vianen in beweging krijgen.
• Stichting Vrijstad Vianen Loop wil Vianen in beweging krijgen. Foto: aangeleverd

Tweede editie Vrijstad Vianen Loop

vianen • De Vrijstad Vianen Loop krijgt een tweede editie en wel op zondag 15 april. De inschrijving voor de tweede editie van het loopevenement is inmiddels geopend. En dat is niet het enige wat de organiserende stichting Vrijstad Vianen Loop doet.

Na het succes van de eerste editie van de Vrijstad Vianen Loop was het al snel duidelijk dat er een vervolg zou komen. En dus kunnen alle hardloopliefhebbers zich op zondag 15 april weer bij de start van de 5 en 10 kilometer melden. Voor de kinderen is er een Kids Run van 1 of 2 kilometer. Nieuw zijn de wandelafstanden van 5, 10 of 15 kilometer. Initiatiefneemster Janine Sporrel: "Als hardlopen nog een brug te ver voor je is, kun je gaan wandelen. Een heerlijke bezigheid die bovendien erg goed voor je is. De ideale manier om jezelf in beweging te krijgen!"

En dat is ook precies het doel van de stichting Vrijstad Vianen Loop, die het hardloopevenement organiseert. Met het geld van de vorige loop en donaties is bijvoorbeeld een wandelproject opgezet waarbij deelnemers vijf keer een gratis wandeltraining krijgt (deelnemen kan nog). En de stichting zet steeds meer initiatieven op om Vianen in beweging te krijgen. Op haar internetpagina licht de stichting toe: "Kinderen en volwassenen worden steeds zwaarder en bewegen minder. Dit gaat ten koste van de gezondheid en het welzijn. Door middel van het organiseren van beweegactiviteiten en bewustwordingsprogramma's willen we een bijdrage leveren aan het bevorderen van de lichamelijke en geestelijke gezondheid en het welzijn van inwoners van de gemeente Vianen."

Zo start in januari het project 'Vind jouw gezonde leefstijl'. Deelnemers krijgen hierbij in drie maanden een intensieve begeleiding van onder meer een diëtiste om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Voor de rest van 2018 zijn er nog twee projecten in ontwikkeling op het gebied van burn-outklachten en bewegen voor ouderen die hier echt hulp bij nodig hebben. En zo heeft Janine nog wel meer mooie initiatieven die ze graag verder wil ontwikkelen.


Sponsoren

Inmiddels is ze ook al druk bezig met het verzamelen van enthousiaste sponsors, (zoals Echte Bakker Steehouder, Hoef en Haag, Emiel Al, Jumbo en Albert Heijn) en vrijwilligers om weer een groot succes te maken van de Vrijstad Vianen Loop. "Een boodschap voor elke inwoner van zes jaar en ouder: Stel jezelf een sportief doel en schrijf je in. Ook als je nog nooit echt gewandeld of hard gelopen hebt. Als je nu begint, sta je volgend jaar goed voorbereid aan de start!"

Mensen die zich willen aanmelden voor het project 'Vind jouw gezonde leefstijl' of de gratis wandeltraining kunnen zich melden via info@vrijstadvianenloop.nl.

q www.vrijstadvianenloop.nl