• De combinatie Naomi de Jong/Catwalk was de beste in de klasse L1.
• De combinatie Naomi de Jong/Catwalk was de beste in de klasse L1. Foto: Peter Verbeek

Winstpunten voor dressuurproeven

hagestein • Voor de derde keer op een rij organiseerde De Brederoderuiters afgelopen weekeind de Mega Tegels en Badkamers dressuurwedstrijd voor paarden en pony's.

Het concours was op beide dagen volledig volgeboekt. In de binnenbak van Stal Bosgoed zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat proeven gereden. De eerste van de twee telde mee als selectieproef voor de KNHS-regiokampioenschappen van Utrecht. De deelnemers van de Hagesteinse rijvereniging behaalden veel winstpunten.

De combinaties Shirley van der Tol/Blade, Noah Barkmeijker/Bonito en Soscha Kastelein/Formidable debuteerden zaterdagmorgen in de B-klasse (paarden). De laatste combinatie bestaat pas sinds september. Hoewel Soscha dit paard koos voor zijn springkwaliteiten blijkt hij zich ook in de dressuurring prima thuis te voelen. De twee prachtige proeven werden beloond met 213 en 214,5 punten, goed voor twee eerste plaatsen. In de klasse L1 mochten Isabelle van den Brink en Amber Enting twee winstpunten bijschrijven. Anneloes de Krey reed met de jonge Izhion een mooie proef die haar één punt opleverde. Melissa van Kessel en Farlant reden voor het eerst in de M2. De combinatie eindigde als tweede en schreef twee winstpunten bij. In een sterk deelnemersveld in de klasse M1 ging de zege naar Antoinette Agterberg-Bosgoed (202,5 punten). Tot haar eigen verbazing eindigde Charlotte Duistermaat met Wiseguy VI op de tweede plaats. Met haar schimmel Ganymedes behaalde Aysha Conde de laatste twee benodigde winstpunten om te promoveren naar de M1-klasse.

Pony's

Zondag kwamen de pony's in actie. Voor Lisanne de Bruijn/Colette en Senna Zaanani/Brezer Queen Zacler was het de eerste KNHS-wedstrijd. Ilse Colee verdiende met Bram de eerste winstpunten in de B-klasse. Ook waren er winstpunten voor de combinaties Maud Agterberg/Top Quality Girl (B-klasse) en Sam Groeneveld/Golden Glory alsmede Annegé de Raad/My Joke) in de L1. Het intensieve trainen van Naomi de Jong en Catwalk werd beloond met een topscore van 203,5 punten en een eerste plaats in het L1. Romy Lukassen werd twee keer tweede met Rhyfedd Miss Yhelly. In de klasse L2 debuteerde Maartje Delfgou met Nico. De regerend clubkampioene dressuur werd twee winstpunten rijker. Joëlle van Kesteren, die een dag eerder met Hatricia's Up to Date tweede was geworden in haar eerste M-springconcours bij de Voornruiters, schreef een dag later één winstpunt bij de klasse L2 dressuur. Als laatste van de Brederoderuiters reed Charlotte Smit met twee paarden in het ZZL. Met haar eigen paard Davinci behaalde ze mooie scores van 67,5 en 66,1 procent, maar op Djanco's Baco spande ze de kroon. Met monsterscores van 71,9 en 69,7 procent won ze beide proeven, tot grote tevredenheid van Djanco's eigenaren Janine Beeuwkes en René den Uijl.