Knappe zege hockeydames

vianen • De hockeydames van MHC Vianen boekten zondag een knappe zege in en tegen Geldermalsen: 1-3. En dat ondanks het feit dat twee speelsters niet aanwezig konden zijn.

Al redelijk vroeg in de wedstrijd kwam Geldermalsen op voorsprong door een scherpe tip in. De dames van Vianen lieten de koppies niet hangen, herpakten zich en scoorden kort daarna de 1-1 via een mooie backhand van Lobke Gresnigt. Vlak voor de rust legde Juliette Verweij via goed combinatiespel met Iris Klein Gebbink de bal in het doel. In het begin van de tweede helft creëerde Vianen veel kansen. Het derde en laatste doelpunt voor Vianen viel uit een strafcorner die Iris Klein Gebbink strak in de hoek speelde: 1-3.

De hockeyheren van MHC hadden het zwaar op het 'knollenveld' van Voordaan in Groenekam. De thuisspelers vochten als leeuwen. Al snel na het startsignaal werd duidelijk dat de mannen uit Vianen het spelen op een zandveld verleerd zijn. In de eerste helft waren ze niet gefocust genoeg. Bij rust stond het 4-0 voor Voordaan. In de tweede helft kwam MHC dan toch nog op stoom. Na veel strijd werd er een gelijkspel binnengesleept: 4-4.