SC Everstein zit met gebakken peren

culemborg • In de openingsfase van het streekduel tussen Focus '07 en SC Everstein gebeurde niet veel.

Na een kwartier kopte Rick Fierens de bal in de voeten van een tegenstander, die het klusje prachtig klaarde: 1-0. De thuisclub zette aan en halverwege de eerste helft kon opnieuw een cadeautje worden uitgepakt toen doelman Emiel Schippers de bal inleverde bij een Culemborger die vanaf de rand van het strafschopgebied goed inschoot: 2-0. Even later werd Erik Bergshoeff na een dieptepass geconfronteerd met twee tegenstanders die de overtalsituatie naar behoren uitspeelden: 3-0. SC Everstein kwam daarna iets beter in zijn ritme, en door een schot van Walter Snoek, dat in de kruising verdween, mocht het team zijn hoop op het tweede bedrijf zetten: 3-1. Ze creëerden inderdaad een drietal kansjes die echter werden gemist. Na een kwartier deed Focus '07 het beter toen Roderick van Duinen de bal verspeelde: 4-1.

Bekerverlies

In de midweeks gespeelde tweede ronde van de districtsbeker (Zuid 1) kreeg SC Everstein bezoek van derde klasser Streefkerk. De verre van complete thuisclub maakte in de openingsfase de dienst uit. Streefkerk wachtte op de fouten van SC Everstein, schakelde daarna snel om en zocht direct de diepte. Na twintig minuten reageerde Joey van der Vlist attent op een te korte terugspeelbal op doelman Ricardo de Keijzer en hij scoorde in de rebound: 0-1. Toen de defensie van roodwitten na een half weggewerkte hoekschop niet snel genoeg uitstapte was dat kaasje voor Olaf Wols.. Kort na het begin van de tweede helft leed SC Everstein voorin balverlies, en de snelle counter werd door Wols goed afgerond. Lennert de Vries maakte er 0-4 van.