Bodemsanering op Sluiseiland (3)

Heel apart, dat Gerard van Hoeven in zijn ingezonden stuk de lokale weekkrant zo aanpakt. Hij suggereert dat Het Kontakt aan de leiband loopt van de gemeente Vianen, omdat wekelijks het gemeentenieuws in de krant mag plaatsen. Wederom maakt Van Hoeven de fout om de redactie van een lokale weekkrant te vergelijken met die van de grote landelijke dagbladen. Ik vind het van grote klasse getuigen dat Het Kontakt de verhalen van Van Hoeven publiceert, terwijl het steeds maar weer de ongefundeerde sneren van belangenverstrengeling over zich heen krijgt.

Wat ook opvalt is het spontane vrijpleiten van baggerbedrijf van Oord terwijl niemand, het baggerbedrijf heeft genoemd of beschuldigd voor het vervuilen van de grond. Is daar iets meer aan de hand? Je zou bijna denken dat de familie van Gerard van Hoeven warme banden heeft met baggerbedrijf van Oord, daar regelmatig op recepties komt en ook een kerstpakket van ze krijgt. Ik weet het, dit slaat nergens op en is ook suggestief. Maar het voldoet wel aan de methode Van Hoeven.

Als Van Hoeven beweerd dat Het Kontakt zich, om commerciële redenen, door de gemeente Vianen redactioneel onder druk laat zetten dan moet hij dat niet alleen suggereren, maar ook met bewijzen komen.

Henk Lammertink, Vianen