woensdag 8 november

Modemiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een modeshow in samenwerking met Meijssen Mode. Entree is gratis.

PCOB-middag
14:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Tijdens de PCOB-middag komt Emiel Al vertellen over de veiligheid in en om het huis. Daarna komt familie Baars uit Hagestein een voorlichting geven over de eiercrisis en de gevolgen hiervan. De middag vindt plaats in 't Klooster en begint om 14:30 uur. Iedereen is welkom.

Over De Nachtwacht
19:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Jacques Hendrixs geeft op uitnodiging van Katholiek Vrouwengilde (KVG) in Vianen een lezing over De Nachtwacht, het beroemde schilderij van Rembrandt. Hendrixs neemt de aanwezigen met zijn verhaal mee langs de route die het schilderij door het oude deel van Amsterdam heeft afgelegd. Hij vertelt over de personen op het doek en hoe het komt dat Rembrandt hen heeft geschilderd. De zaal is open om 19:30 uur, aanvang is 20:00 uur. Zowel leden als aspirant-leden zijn welkom deze avond.

Bingoavond
19:30-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingoavond in de Kwantzaal. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Deelname kost drie euro, inclusief een plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

Lezing over algemeen kiesrecht
20:00, Lexmond. De Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop verzorgt in Huis Het Bosch een lezing over het algemeen kiesrecht, wat een eeuw geleden in Nederland werd ingevoerd; in 1917 voor mannen en in 1919 voor vrouwen. Entree leden gratis en niet-leden 2,50 euro.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een spirituele avond. Deze avond is medium Jacoo Evers te gast, hij doet psychometrie dus deelnemers moeten een foto van een overledene of een voorwerp meenemen. Ook doet hij spontane waarnemingen. Entree is zes euro.

Inleveren spullen
20:00-21:00, Everdingen, hervormd centrum. Mensen die nog spullen hebben voor de grote verloting van de bazar van zaterdag 11 november, kunnen deze brengen naar het hervormd centrum in Everdingen. Inleveren kan tussen 20:00 en 21:00 uur. De organisatie wil eventueel ook langskomen om spullen op te halen, in dat geval moeten mensen contact op nemen via 0347-351218 of mnvaneck@kpnplanet.nl. De opbrengst van de bazar is volledig bestemd voor de instandhouding van de hervormde gemeente van Everdingen.

vrijdag 10 november

Rembrandt-lezing
19:00, Vianen, Stedelijk Museum Vianen. Frans Laurentius komt langs bij het Stedelijk Museum Vianen om een lezing te geven in het kader van de Rembrandt-tentoonstelling in Vianen. Zijn vader Theo richtte in 1963 in Voorschoten Kunsthandel Th. Laurentius op. In 1998 trad Frans, afgestudeerd kunsthistoricus, zelf tot het bedrijf toe. In 2001 verhuisde de kunsthandel naar Middelburg. Kunsthandel Laurentius stimuleert de verspreiding van kennis over en onderzoek naar Nederlandse prenten. Lezing begint om 19:30 uur, deuren open vanaf 19:00 uur. Entree is tien euro.

36ste uitvoering Ger Zuijdendorp
19:30, Vianen, theater De Stadshof. Toneelvereniging Ger Zuijdendorp speelt op vrijdag en zaterdag haar 36ste uitvoering, het is deze keer de komedie 'Een rits te ver'. Ger Zuijdendorp speelt in De Stadshof, de komedie begint om 20:00 uur, de zaal is open om 19:30 uur. Kaarten kosten zes euro per stuk.

zaterdag 11 november

De Snuffelkelder dicht
14:30, Everdingen, Kweldam 15. In verband met de bazar van de hervormde kerk is De Snuffelkelder in Everdingen gesloten.

Concert
19:30, Vianen, Grote Kerk. Projectkoor Adveniat Musica onder leiding van Rienk Bakker brengt in de Grote Kerk een bijzonder programma ten gehore waarin het koor onder andere een nieuwe compositie laat horen van organist en componist Reitze Smits. Een uitdaging voor Adveniat Musica en waarschijnlijk ook een bron van inspiratie voor zanggroepen die op zoek zijn naar nieuwe koormuziek. Smits nam teksten van de Duitse schrijver Franz Kafka en is erin geslaagd het eigenzinnige, af en toe zelfs absurde karakter van deze teksten in de muziek tot klinken te brengen. Het programma bestaat verder uit kleurrijke werken voor koor van Francis Poulenc, Alfred Schnittke en Kurt Bikkembergs. Door de medewerking van vibrafonist Coen Dijkstra krijgt de muziek een extra lichte tint. Meer informatie is te vinden op de website. www.adveniatmusica.nl

zondag 12 november

Jeugddienst
10:00, Vianen, De Hoeksteen. Baptistengemeente De Rank organiseert een bijzondere jeugddienst met medewerking van Impact World Tour. Dit is een zendingsorganisatie die opereert onder de vlag van Jeugd met een Opdracht Nederland. Ze presenteert het evangelie op een geheel eigentijdse manier door middel van cultuur- en showelementen. Denk hierbij aan bijzondere stunts met sterke mannen, met dans enzovoort. De baptistengemeente in Vianen heeft dan ook een traditie hoog te houden als het gaat om het organiseren van bijzondere diensten voor de jeugd. Vorige jaar nog was voormalig Europees kickbokskampioen en voormalig drugscrimineel Joop Gottmers de spreker in een afgeladen De Hoeksteen. De jeugddienst is vooral ook bedoeld voor mensen die niet elke week naar de kerk komen. Voor de allerkleinsten is er een opvang. De ochtend begint om 10:00 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Johan Boersma via johanhboersma@hotmail.com of 06-54282453.

maandag 13 november

Bingomiddag
13:30-17:00, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Stichting Ouderen Contacten Vianen (SOCV) organiseert weer een bingomiddag in 't Klooster. Er zijn leuke prijzen te winnen. De zaal is open om 13:30 uur, er is koffie en thee en een drankje en een hapje te krijgen.

Brei- en haakcafé
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Maandelijkse bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is twee euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje.

dinsdag 14 november

Concert
10:30, Vianen, Hof van Batenstein. Het ensemble Westerpark Duo verzorgt een concert in Hof van Batenstein. Het duo bestaat uit Stephan Heber (cello) en Brook Cuden (piano), ze brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van Bach, Beethoven, Bloch en Brahms. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van Hof van Batenstein georganiseerd door de stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Hof van Batenstein en stichting Vrienden van Batenstein, Grovestins Stichting, INERGY en particuliere donateurs. Het concert begint om 10:30 uur, de entree is drie euro. Meer informatie over Muziek in Huis is op de website te vinden.
www.stichtingmuziekinhuis.nl

Tapasavonden
18:30, Vianen, Oosterlicht College. Leerlingen van Muziekschool Vianen verzorgen op dinsdag en woensdag muzikale tapasavonden in het Oosterlicht College in Vianen. Bezoekers worden dinsdag getrakteerd op dwarsfluit-, klarinet-, saxofoon-, gitaar-, drum- en pianomuziek. Op woensdag zijn er optredens van gitaar en keyboard. Leerlingen van alle leeftijden volgen lessen bij de docenten van de muziekschool. Tijdens de tapasavonden is er een scala aan muzikale stijlen te beluisteren: van kinderliedjes door beginnende muzikantjes, via klassieke muziek tot swingende popmuziek. De aanvang is 18:30 uur, iedereen is welkom. Meer informatie is op de website te vinden.
www.muziekschoolvianen.nl

woensdag 15 november

Over stambomen
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Henk Nieuwenhuis van verenging Genealogie geeft op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) uitleg over het maken van een stamboom. Entree is twee euro, inclusief koffie of thee.

VOS-netwerkavond
19:30, Asperen, De Schildkamp. De netwerkavond van VOS heeft deze keer als thema 'Beter gevonden worden in Google', Leon Tindermans neemt aanwezigen mee in de wereld van seo en laat met praktische voorbeelden zien hoe hij steeds meer bezoekers naar zijn site lokt. Ondernemers kunnen met deze tips direct aan de slag om ook meer bezoekers naar hun website te krijgen. De avond vindt plaats in De Schildkamp in Asperen. Aanmelden kan via de website. www.vos-ondernemers.nl

donderdag 16 november

Pannenkoeken eten
12:30, Vianen, De Ponthoeve. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een pannenkoekenlunch bij De Ponthoeve. Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid naar het restaurant gaan of met de Plusbus. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is aan te raden. Dit kan bij de receptie van het SWV-kantoor. Deelname kost 13,95 euro, hiervoor krijgen mensen een pannenkoek met twee ingrediënten, een drankje en een toetje.

Inloopmiddag voor mantelzorgers
14:00, Vianen, huiskamer van de Donjon. Steunpunt Mantelzorg organiseert weer een inloopmiddag in de Donjon. Mantelzorgers zijn welkom vanaf 14:00 uur. De middagen worden georganiseerd om mantelzorgers wat tijd voor zichzelf te gunnen. Er is koffie, ook kunnen deelnemers ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. De middag duurt tot 15:30 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij steunpunt Mantelzorg Vianen via 0347-374 097 of mantelzorg@welzijnvianen.nl.

vrijdag 17 november

Handverzorging met massages
13:00-17:00, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) geeft een handverzorger manicures in Hof van Batenstein. Ook kunnen mensen deze middag een hand- of armmassage krijgen. Hier zijn kosten aan verbonden. Opgeven kan bij de receptie van het SWV-kantoor of door te bellen naar 0347-374097.

Guitar Brothers
19:30-22:30, Vianen, Hof van Batenstein. De Guitar Brothers geeft een optreden uit uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Het gezelschap bestaat uit Kees, Jan en Hennie Sluijs, Theo Bor, Joke Schrijvers, Gerrit de Vaal en Hennie Vermeulen. Entree is vijf euro. Er is ook een optreden op zaterdag 18 november, zelfde tijd.

zaterdag 18 november

Bridgedrive
12:30, IJsselstein, Fulcotheater. Bridgeclub IJsselstein (BCIJ) organiseert een bridgedrive ten bate van Unicef. Het is een open bridgedrive, dus ook niet-leden zijn welkom. Entree is tien euro per paar. Aanmelden kan via de website. www.bcij.nl

Aankomst Sint en Pieten in Lexmond
14:30, Lexmond. De Lexmondse Ondernemersvereniging nodigt alle kinderen uit voor de Sintintocht. Sint meert om 14.30 uur aan bij de brandweerkazerne. Er staan auto's met karren klaar om in optocht door het dorp te rijden. Ouders van kleine kinderen kunnen meerijden. De optocht eindigt bij Huis Het Bosch waar het grote feest met Sint en zijn pieten gevierd zal worden.

woensdag 22 november

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 1,50 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

The hundred-foot journey
19:00-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een filmavond, te zien is de rolprent 'The hundred-foot journey'. De familie Kadam verhuist met grootste plannen van India naar Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Maar de kille eigenaresse van het Franse restaurant 'Le saule pleureur' werkt hen tegen. Er ontstaat een vete tussen beide restaurants. De filmvertoning begint om 19:00 uur. Entree is 1,50 euro, inclusief een kop koffie of thee en een drankje met een hapje.

vrijdag 24 november

Kunstcafé
10:30-11:30, Vianen, Kunstuitleen (Bibliotheek Vianen). Kunstuitleen organiseert iedere laatste vrijdag van de maand een Kunstcafé voor ouderen die het leuk vinden om naar kunst te kijken en daarover met anderen van gedachten te wisselen. Centraal staat de collectie van Kunstuitleen. Iedere maand is er een ander thema. Deelname kost twee euro. Opgeven kan via kunstuitleenvianen@kpnplanet.nl of via 0347-370200.

Dansavond
20:00-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. De avond begint om 20:00 uur, entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

zaterdag 25 november

Tributeband Rondje Doe Maar
20:15, Vianen, theater De Stadshof. Tributeband Rondje Doe Maar komt naar theater De Stadshof. Dit is Nederlands enige echte Doe Maar-tributeband. In geheel eigen stijl brengt Rondje Doe Maar de muziek van Doe Maar zo authentiek mogelijk over. Bij iedere show is er een muzikale verrassing. Leden van Rondje Doe Maar hebben hun sporen reeds verdiend in onder meer De vrienden van Amstel Live band, Guido's Orchestra en het Metropole Orkest. Vanwege het 25-jarig bestaan van slagerij De Goeij, krijgt de voorstelling een extra feestelijk tintje. Aanvang is 20:15 uur. Kaarten kosten tien euro per stuk, te koop bij Cigo Monnikenhof of via de website.

maandag 27 november

Bingo met Sinterklaas
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingomiddag, voor mensen voor wie de bingoavonden te laat doorgaan. Deze keer is Sinterklaas ook te gast. Deelname kost drie euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

woensdag 29 november

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een spirituele avond. Entree is zes euro.