Kennismaken met robots in de bibliotheek

vianen • De Viaanse bibliotheek organiseert zaterdag 18 november een workshop over robots tijdens de Week van de Mediawijsheid. De workshop vindt twee keer plaats: van 10:00 tot 11:00 uur en van 14:00 tot 15:00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Robots zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij: van zelfrijdende auto's, bezorgdrones, machines met kunstmatige intelligentie tot robots in het onderwijs en de zorg. De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol technologie, waarin programmeren en robots een belangrijke rol spelen of zullen spelen. Daarom nodigt de de Viaanse bibliotheek iedereen uit om op een speelse ontdekkingsreis te gaan met robots.

De mediacoaches van de bibliotheek laten jong en oud kennismaken met de minirobots Bee-bot, Ozobot en Cubetto Primo. De deelnemers zetten de eerste stappen in het programmeren van deze minirobots. De workshop is een mooie gelegenheid voor ouders of grootouders om samen met hun kind of kleinkind deze nieuwe wereld te verkennen. Individuele deelnemers zijn ook van harte welkom.


Robotica

Wat betekent de komst van robots voor de samenleving? Worden mensen straks ook machines? En krijgen we straks ook robotliteratuur, boeken geschreven door robots? Die vragen staan centraal in november tijdens Nederland Leest 2017. Wie op de website van de Bibliotheek in de Robo-barometer anoniem zijn mening geeft over een aantal prikkelende stellingen krijgt het boek 'Ik, robot' van Isaac Asimov cadeau, zolang de voorraad strekt.

Kijk voor de Robo-barometer en meer informatie over de workshop en Nederland Leest op de website.


q bibliotheeklekijssel.nl/nederlandleest