• Sandra Verweij, Otto Smit en Frank Verveer.
• Sandra Verweij, Otto Smit en Frank Verveer. Foto:

De Keizer en Smit bundelen krachten

vianen • De Keizer Makelaars Vianen en Otto Smit Makelaarshuys bundelen hun krachten. Ze gaan in Vianen samen verder onder de nieuwe naam De Keizer Smit Makelaarshuys.

Voor de klanten zal er niet veel veranderen. Ze kunnen gewoon terecht in de bestaande kantoren aan de Voorstraat 54 en de Kerkstraat 2.

De Keizer Makelaarsgroep heeft ook vestigingen in Nieuwegein, Vleuten, Houten, Maarssen en Utrecht. Eind 2015 opende de makelaarsgroep, met de ontwikkeling van Hoef en Haag en Helsdingen in het vooruitzicht, een kantoor in Vianen. De Keizer is ook in de bestaande bouw succesvol. Otto Smit is vanaf 1978 actief als makelaar in huizen en bedrijfspanden. Hij begon zijn carrière bij Kroezen in Culemborg. In 1998 opende hij zijn eigen kantoor in Vianen. Hij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het duurdere segment van de monumenten en woonboerderijen. Smit gaat over twee jaar met pensioen. Zijn dochter Kim heeft de ambitie om makelaar te worden, maar wil geen ondernemer zijn. Om die reden startte Smit dit jaar verkennende gesprekken met Frank Verveer, eigenaar van De Keizer Makelaars. "Wij zijn er van overtuigd dat het voor beide partijen heel aantrekkelijk is om nu te gaan fuseren", aldus Verveer. "We bedienen immers een verschillend deel van de woningmarkt. We zijn dus geen concurrenten, maar vullen elkaar juist heel goed aan. Voor ons is een fusie een manier om ons marktaandeel sneller uit te kunnen breiden. Ook richting Culemborg, Geldermalsen en Tiel, waar naast De Keizer ook Otto actief is. We krijgen nu een veel ruimer aanbod in diverse prijsklassen."

Specifieke kennis

Otto Smit: "Monumenten vergen een heel specifieke kennis. Er zijn maar weinig makelaars die daar echt kennis van hebben. Je hebt te maken met een heel ander soort mensen, die je ook op een heel andere manier moet benaderen. Ik ben ontzettend blij dat de opgebouwde kennis na de fusie ook echt kan worden gecontinueerd. Het is alsof ik begin aan m'n derde jeugd."

De Keizer Smit Makelaarshuys telt straks drie makelaars en twee tot drie binnendienstmedewerkers. Kim Smit gaat op het kantoor aan de Voorstraat nauw samenwerken met Sandra Verweij, de ervaren kantoormanager van De Keizer. Otto Smit blijft gewoon op zijn vertrouwde kantoor aan de Kerkstraat. Sandra Verweij: "Mede door de fusie kunnen we veel efficiënter werken. Momenteel zijn we bezig om de automatisering in elkaar te schuiven. Dit is de synergie die we gezocht hebben. De twee kantoorgebouwen aan de Voorstraat en de Kerkstraat hebben we echt nodig. Want door de populariteit van Hoef en Haag vinden hier veel gesprekken plaats met potentiële huizenkopers."


q dekeizer.nl & ottosmit.nl