• Volle bak in sportcentrum Helsdingen.
• Volle bak in sportcentrum Helsdingen. Foto: Ramon Oost

Succesvol gymfeest trekt 180 kinderen

vianen • Ruim 180 kinderen hebben afgelopen vrijdag tijdens het DOS Gymfeest in Sportcentrum Helsdingen vrijblijvend kunnen ervaren hoe leuk gymnastiek, turnen en bewegen is.

Het gymfeest, georganiseerd door G.V. DOS Vianen, is inmiddels een terugkerend evenement in de herfstvakantie geworden. De opzet hiervan is om zoveel mogelijk jongens en meisjes op een leuke manier kennis te laten maken met turnen, gymmen en springen.

Met behulp van materialen (beweegplein) van o.a. de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) konden kinderen uit Vianen en omgeving dichtbij de facetten en veelzijdigheid van de gymsport zien.

Tumblings

Onder leiding van veel vrijwilligers werd er gesprongen op trampolines en opblaasbare tumblings, flink geoefend met ballen, hoepels, linten, knotsen en voor deze gelegenheid had DOS ook nog een (opblaasbare) stormbaan geregeld. Voor alle kinderen was er zelfs nog limonade en door Paul's Groentewinkel gesponsord fruit.

"Mede door de overweldigende opkomst hebben veel kinderen in de herfstvakantie een leuke middag gehad en kan G.V. DOS Vianen terugkijken op een geslaagd evenement", zegt clublid Hendri Oost-Vos.

Op de zaterdagen 4 en 11 november begint het wedstrijdseizoen met kwalificatiewedstrijden voor teams in Hoofddorp en Waspik. Op 18 en 19 november staat het NK voor teams in Amsterdam gepland, in de weken daarna gevolgd door voorwedstrijden voor de diverse teams.

q www.dosvianen.nl.