Servia toont veerkracht tegen Cito

vianen • De volleybalheren van Servia boden donderdagavond keurig weerstand tegen het taaie team van Cito uit Zeist. In eigen huis werd het 3-1.

Cito begon elke set overigens met een flinke voorsprong. In de eerste set werden de heren van Servia pas bij een stand van 5-10 wakker geschud. De Vianezen vonden al snel een zwakke plek in de passing van de tegenstander. Door een aantal sterke services kwam Servia weer op gelijke hoogte en won uiteindelijk de set met 25-22.

In de tweede set was het van hetzelfde laken een pak. Met sterke services van onder andere Martin Zwaan en Lars Oostrom bereikte Servia het eerste setpunt.

Een verzameling persoonlijke fouten bracht Cito in de slotfase nog langszij. Servia moest nog even doorknokken. Pas bij 29-27 werd de set definitief beslist.

Druk

In de derde set had Servia meer moeite om de opgelopen achterstand in te halen. De services waren minder strak, waardoor Cito de passing onder controle kreeg. Servia werd daarbij passend steeds meer onder druk gezet. Ook aanvallend werden veel fouten gemaakt. Het werd nog 24-24, maar Cito trok dit keer aan het langste eind: 24-26.

In de vierde set moest Servia hard werken om de punten binnen te slepen. Diagonaalaanvaller Michiel de Haan bleek de beslissende kracht aan Viaanse zijde. Vrijwel alles wat hij aanraakte was raak. Ondanks een kleine opleving van het team uit Zeist won Servia de set met 25-22.

Servia speelt aanstaande vrijdag een uitwedstrijd tegen Leython HS1, vanaf 21:30 uur in sporthal De Bloemerd in Leiderdorp.