Serviadames zijn heer en meester in bekerduel

vianen • In de competitie gaat het nog niet naar wens, maar in de bekercompetitie zijn de volleybaldames van Servia vorige week maandag sterk gestart met een 3-0 zege tegen Shot 2 uit Culemborg.

De Viaanse vrouwen begonnen overtuigend aan de eerste set. Servia had vanaf het begin de overhand. Een goede service van Stefanie van Vliet zorgde voor onrust bij Shot. Chantal Beckmann verzorgde de pass zeer goed bij spelverdeelster Tamara de Zwart. Zij kon hierdoor naar hartenlust variëren in de set-ups, waar onder meer aanvalster Nienke Hendriks dankbaar gebruik van maakte: 25-15
In de tweede set begon Servia wat zwakker. Maar door goede servicebeurten werd de achterstand weggewerkt. Aan het einde van de set werd het echter toch nog even onnodig spannend. De pass moest het even ontgelden. Na een peptalk van trainer/coach Hessel Reinsma in de time-out werd de set toch nog binnengesleept: 25-22.

Ook in laatste set lieten de Serviadames het kaas niet van hun brood eten. Er werd lekker gespeeld en de sfeer zat er goed in. Dat het aan het eind nog even spannend werd, beïnvloedde het spel niet. Servia bleef heer en meester en won ook deze set: 25-23.


Zaterdag speelt Servia een uitwedstrijd tegen Jupiter 1 in Oudewater. Aanvang: 15:00 uur.