SC Everstein heel snel klaar met SVM

everdingen • In haar eerste thuiswedstrijd had SC Everstein vanaf het eerste fluitsignaal een veldoverwicht. Nadat Walter Snoek een vrije kans voorlangs had geschoten kopte hij de bal in de negende minuut in de verste hoek: 1-0. Twee minuten later werd een schot van Jently Lemmer half gestopt en in de rebound was Guillermo Ooft er als de kippen bij: 2-0. SVM speelde niet meer dan een bijrol. Halverwege de eerste helft kopte Simon van Zante zijn team naar 3-0, en twee minuten later maakte hij er 4-0 van. Het ging de thuisclub allemaal zó gemakkelijk af dat het elftal inboette aan scherpte en tempo. Pal na de hervatting kregen de roodwitten een dubbele kans via Sander Bergshoeff en Van Zante. Die leverde niets op, en daarmee viel de wedstrijd stil. SVM wilde voor alles een debacle voorkomen, terwijl SC Everstein niet alte veel energie meer in haar spel legde. Zodoende had de tweede helft ook op papier afgedaan kunnen worden. "Na rust was de 0 voor ons heiliger dan de 5", zei trainer Rob van den Broek.