• Marcel Akkerman heeft het vertrouwen van Stefan de Wit en Martijn Heerkens.
• Marcel Akkerman heeft het vertrouwen van Stefan de Wit en Martijn Heerkens. Foto: Peter Verbeek

Vianen gaat in zee met Marcel Akkerman

vianen • Met ingang van de komende twee seizoenen is Marcel Akkerman de hoofdtrainer van Vianen. Zoals bekend heeft de club dit seizoen geen eerste elftal. De aanstelling van 'Akkie', die nu Brederodes J019 onder zijn hoede heeft, is de eerste stap naar een rentree in de vierde klasse.

"Toen half juni bleek dat we geen eerste elftal op de been konden brengen zijn we overgegaan tot de orde van de dag", vertelt voorzitter Stefan de Wit. "We hebben een profielschets gemaakt waar de nieuwe trainer aan zou moeten voldoen. Het moest iemand zijn uit de directe omgeving, bij voorkeur uit Vianen, met aantrekkingskracht en een goed netwerk. Met die kwalificaties in het achterhoofd kwam de naam van Marcel Akkerman als eerste bij ons op. Hij heeft een goede reputatie en we horen alleen maar lovende woorden over hem."

Leidende rol

Algemeen bestuurslid Gert Stijsiger heeft een leidende rol gespeeld in dat traject. In de zomer heeft hij contact opgenomen met Akkerman, die open stond voor een gesprek. Half september zijn beide partijen voor het eerst bij elkaar gekomen, en op 9 oktober zijn ze tot overeenstemming gekomen. "Met 22 seizoenen in het eerste elftal van Brederodes (zondag) heb ik een ruime ervaring als voetballer. Als trainer/coach heb ik drie seizoenen het tweede zondagelftal van Brederodes onder mijn hoede gehad, en daarnaast gewerkt met de hoogste jeugdelftallen van Geinoord en Brederodes. Met TC 2 op zak heb ik de ambitie om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Er zijn echter meer trainers dan clubs, dus ik ben heel blij met de kans die ik bij Vianen krijg", merkt de 47-jarige Akkerman op.

Selectie

Vianen gaat vanaf nu werken aan het samenstellen van een selectie voor het komende seizoen. Stijsiger, die ook een groot netwerk heeft, gaat spelers benaderen, voert daarna samen met Akkerman de benodigde gesprekken, en gaat ervan uit medio mei 2018 een volwaardige spelersgroep te presenteren.

Marcel Akkerman maakt het seizoen af bij Brederodes en gaat, evenals Stijsiger, geen spelers van zijn huidige team benaderen om volgend seizoen voor Vianen te kiezen. "Daar moeten ze zélf voor kiezen. We gaan de gesprekken pas aan als ze zich aanmelden. Dat het Vianen ernst is om weer een eerste elftal te hebben blijkt uit het feit dat mij een tweejarig contract is aangeboden, met ontbindende voorwaarden, dat binnenkort wordt getekend", aldus Marcel Akkerman. "Vier spelers die na vorig seizoen zijn gebleven werken nu met het derde elftal aan teambuilding. Ook het huidige tweede elftal heeft kwalitatief goede voetballers. Vianen en ik gaan bouwen aan een nieuwe toekomst, en daar schrik ik niet voor terug."


Peter Verbeek