• De Voorhof in actie voor Edukans-project.
• De Voorhof in actie voor Edukans-project. Foto: aangeleverd

Viaanse leerkrachten naar Ghana

vianen • De kinderen van De Voorhof hebben donderdag een sponsorloop gehouden om geld op te halen voor het Edukans-project waarvoor juf Margreeth en juf Mirjam een paar dagen daarna naar Ghana zijn afgereisd.

Onder aanmoediging van het toestroom publiek liepen kinderen, leerkrachten, ouders en opa's en oma's donderdag mee voor het goede doel wat allemaal ten gunste komt van het project om onderwijs te verbeteren.

Juf Margreeth en juf Mirjam zijn vervolgens zaterdag naar Ghana vertrokken, samen met hun Viaanse collega's Johan Alderden en Paula de Vlaming namens christelijke basisschool De Rank. De Viaanse leerkrachten gaan in de Ghanese stad Ho samen met Finse collega's aan de slag op een school. Dit project maakt deel uit van het World Teacher-programma van Edukans, tijdens de reis staat collegiale ontmoeting en wederzijds leren centraal.

Uitwisseling

Op de website waar de Viaanse leraren ook hun belevenissen gaan vastleggen, schrijft het viertal: "We zullen lessen bekijken en zelf ook les geven met als doel kennis en vaardigheden uit te wisselen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij daar veel kunnen leren en deze ervaringen in kunnen zetten in onze onderwijssituatie hier in Nederland." Edukans heeft dergelijke uitwisselingsprogramma's niet alleen lopen in Ghana, maar ook Malawi, Kenia, Ethiopië, Oeganda, Suriname en India.

De leerkrachten blijven in Ghana tot en met zondag 29 oktober. Ze zijn te volgen via deze website.


q http://bit.ly/2gA39Wk