Paardenmarkt Vianen 2017
Paardenmarkt Vianen 2017 Foto: Nico van Ganzewinkel

fotoreportage paardenmarkt vianen

vianen • De shetlandpony Honora van Zetten van Gijs Frasa is woensdag dagkampioen geworden van de Viaanse Paardenmarkt. Reservekampioen werd Top Quality Girl van Stal Bosgoed in Hagestein.

Honora van Zetten is een pony die uitkwam in rubriek 1: pony's tot een stokmaat van negentig centimeter. In de tweede rubriek (pony's met stokmaat negentig tot 107 centimeter) werd de shetlander Siemen van de Menger van Brenda Koelewijn eerste. In de derde rubriek (pony's met stokmaat 107 tot 140 centimeter) werd de pony Top Quality Girl van Stal Bosgoed tot winnaar en reservekampioen gekozen. In de vierde rubriek (pony's met een stokmaat 140 tot 157 centimeter) werd Sulaatik's Catwalk de winnaar. In de kinderrubriek voor deelnemers tot twaalf jaar won de Viaanse Sam Groeneveld met zijn New Forestpony Golden Glory. In de zesde rubriek - rijpaarden - ging de winst naar Cupido van Tess de Weerdt. In de zevende rubriek - tuigpaarden - schreef het paard Forest van Patijn van Kees Embrechts uit Rijswijk de winst op zijn naam. In rubriek 8 - Friezen - ging de winst naar Grutto Boszorg van Vianees Wim van Eck.

Andere uitslagen: beste voorbrenger van Cobi Bassa. Jenke van Zanten werd schoolkampioen bij het ringsteken, zij zit op school op de Meester Vosschool in Hagestein. Bij rinsteken onder het zadel heeft Yara Franken gewonnen. Tot 'schoonste geheel' werd Caya Jochems uitgeroepen, gevolgd door Celeste van der Vlist. Bij ringsteken voor aanspanningen werd Mattadors Stier King de winnaar. Tweede werd Jessica van Straten. Het ringsteken voor de scholen is gewonnen door Jenke van Zanten van de Meester Vosschool uit Hagestein. Bij het koekslaan werd Mark Delpeut kampioen bij de heren, Albertine Los werd de kampioen bij de dames. In totaal deden er 51 mensen mee aan het mastklimmen.


Foto's zijn van Nico van Ganzewinkel.