• Roderick van Duinen zet een Utrechtse aanvaller de voet dwars.
• Roderick van Duinen zet een Utrechtse aanvaller de voet dwars. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein zet zijn stekels te laat op

utrecht • In de openingsfase had SC Everstein niets te vertellen tegen het in de derde klasse debuterende Voorwaarts. Eerst kwam een bal na een vrije trap terug van de lat. Even later werd de lepe Luuk Baars gevloerd door Rick Fierens, waarna Marnix van Sonsbeek scoorde vanaf de stip: 1-0. De gasten hadden daarna een stevig veldoverwicht, maar kwamen niet echt in hun ritme. Veel passes werden direct in de voeten van de tegenstander geschoven, en de voorzetten vanaf de flanken waren ondermaats.

Pas een kwartier na rust, toen Walter Snoek werd vervangen door Jently Lemmer, zette SC Everstein zijn stekels op. Het tempo ging omhoog en dat leidde direct tot een grote kans voor Simon van Zante. Diens schot werd echter prachtig gered door de doelman. Vijf minuten voor tijd werd Robbie de Roos neergelegd, en Van Zante benutte de strafschop: 1-1. SC Everstein kreeg daarna nog fraaie kansen, maar Sander Bergshoeff, Van Zante en Mitchel Vanenburg wisten er geen raad mee.