• Ontsteking van de verlichting met Ben de Groot en Ben Heinink.
• Ontsteking van de verlichting met Ben de Groot en Ben Heinink. Foto: Nico van Ganzewinkel

Grachtverlichting voor Viaanse Paardenmarkt brandt

De voorpret mag beginnen

vianen • De eer was vrijdagavond aan Ben de Groot van autoschadebedrijf De Groot uit Vianen. De ondernemer mocht de traditionele grachtverlichting ontsteken. De Groot is één van de trouwste sponsoren van de Paardenmarkt, vandaar dat het organiserende comité hem ervoor benaderde. Hiermee wil de organisatie haar sponsoren danken voor hun betrokkenheid. Met het ontsteken van de grachtverlichting wil stichting Paardenmarktcomité Vianen de bewoners alvast warm laten lopen voor het evenement dat dinsdag 10 oktober losbarst. De verlichting blijft ruim drie weken de grachten van Vianen branden. Tenminste: de kermis is die dag vanaf 18:00 uur geopend en natuurlijk is er weer een lampionnenoptocht. Deze begint om 19:30 uur vanaf de Lijnbaan.

Workshops

Kinderen moeten hun eigen lampionnetje meenemen, maar hiervoor organiseert CreaBeez verschillende workshops in Bibliotheek Vianen. Deze zijn op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober. Kinderen kunnen dan een lampion knutselen van bijvoorbeeld een paard, vleermuis, inktvis of minion. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Deelname is vanaf vijf jaar. De workshops vinden vrijdag 6 oktober plaats van 14:30 tot 15:45 uur én van 15:45 tot 17:00 uur. En ook op zaterdag 7 oktober van 12:00 tot 13:15 en 13:15 tot 14:30 uur. Kosten bedragen vijf euro, dit is inclusief een lichtstaafje voor in de lampion. Aanmelden voor deze workshop kan via info@creabeez.nl of door even te bellen met Puck de Haan via 06-18793980.

De Viaanse Paardenmarkt is zaterdag 14 oktober weer afgelopen. Dan is er weer een groot vuurwerkspektakel aan de Lekdijk als afsluiting, tussen de waterzuiveringsinstallatie en de groene ophaalbrug. Dit begint om 21:30 uur. Het volledige programma is op de website van de Paardenmarkt te vinden.


q www.paardenmarktvianen.nl