Mooie zege voor gretige Albatros-waterpoloërs

vianen • Het waterpoloteam van De Albatros in Vianen boekte zaterdag tijdens de eerste competitiewedstrijd een fraaie 7-2 overwinning op de heren van Het Zinkstuk uit Utrecht.

Vanaf de start van de eerste periode zette de Viaanse mannen druk. Dat resulteerde in goals van Luc de Zeeuw en Bas van Wiggen. Het begin van de tweede periode kenmerkte zich door een 20 seconde uitsluiting Jani Saliaridis. Ondanks de hechte verdediging van Albatros kwamen de Utrechtse mannen terug tot 1-2. In de derde periode trok Albatros het spel verder naar zich toe. Mick Lubben werkte met een keihard schot de bal in het doel van het Zinkstuk en bracht de stand daarmee op 1-3 voor Albatros. De Viaanse heren liepen verder uit door doelpunten van Jan Saliaridis en Bas van Wiggen. Beiden profiteerden van een man-meersituatie. Ook Zinkstuk kon nog één keer scoren.

De laatste periode bestond uit het kapot spelen van de tegenstander. Conditioneel zat het Zinkstuk er doorheen en de Viaanse heren waren de tegenstander keer op keer te snel af. Echter de vele kansen die daaruit voort kwamen belandde ieder keer op de lat of paal. Jani Saliaridis wist uit een rebound van een matig ingeschoten strafworp de 2-6 aan te tekenen. Een prachtig uitgevoerde counter van Sam Kats leverde de 7-2 einduitslag op voor het team uit Vianen.

Aanstaande zaterdag ontvangt de Albatros in zwembad Helsdingen om 19.00 uur ZV Utrecht.