• Mohamed Arbib in duel met twee spelers van PVCV.
• Mohamed Arbib in duel met twee spelers van PVCV. Foto: Peter Verbeek

Brederodes naar tweede bekerronde

vianen • Tegen een compact voetballend PVCV is Brederodes blijven steken op 0-0. Door de forse 5-0 nederlaag van JSV Nieuwegein bij Sportlust '46 plaatsten de groengelen zich niettemin voor de volgende bekerronde.

Brederodes liet in de openingsfase een goede indruk achter. De ploeg had veel balbezit, voetbalde in een hoger tempo en kreeg een drietal behoorlijke kansen.

Op rechts was Kevin Kroeze een bron van onrust voor zijn directe tegenstander, terwijl de aanvallen over links nauwelijks een bruikbare voorzet opleverde. Na twintig minuten zakte Brederodes weg, en zocht het zijn heil in schoten uit de tweede lijn. PVCV, vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse, kreeg pas kort voor rust zijn eerste kansje, maar het schot verdween voorlangs.

Kopkans

In de tweede helft kreeg Bowan de Bruin, na een hoekschop, een prima kopkans, maar een treffer leverde dat niet op. Het ontbrak Brederodes, dat in een laag tempo voetbalde, aan scherpte en agressie. PVCV, dat veel spelers achter de bal hield, kon zich mede daardoor makkelijk staande houden. In de slotfase ketste een schot van Kroeze via de lat terug in het veld. "Ons spel had veel weg van zomeravondvoetbal", mopperde trainer Charly Olf. "We kregen voldoende ruimte om te voetballen, maar daar hebben we te weinig mee gedaan. Bovendien speelden we af en toe erg gehaast en waren we onzorgvuldig met onze eindpass. Pluspunt was dat we nagenoeg geen kans hebben weggegeven. Met het oog op het begin van de competitie was dit echter een zwakke generale."