Start Sport & Bewegen

vianen • Bij Sport & Bewegen gaat een nieuw sportseizoen van start. Met onder meer verschillende vechtsporten. Naast de al bekende lessen judo en kickboksen start de Viaanse sportschool dit seizoen ook met mixed martial arts.

Mixed martial arts is een multidisciplinaire vechtsport waarbij verschillende elementen van andere vechtkunsten worden gecombineerd. Het bijzondere eraan is dat zowel staand als op de grond gevochten mag worden. Deelname aan de lessen kan vanaf zestien jaar en ouder. De trainingen starten op woensdag 20 september van 20:30 uur tot 22:00 uur.

Volgens Sport & Bewegen zijn vechtsporten een goede manier om omgangsvormen en gedragsvormen te benadrukken. Deelnemers leren zichzelf niet alleen verdedigen, maar ze krijgen ook meer controle over hun lijf en meer zelfvertrouwen. Bij judo - de Japanse verdedigingssport - proberen de spelers elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Sport & Bewegen heeft een zeer actieve judoafdeling, maar geeft daarnaast ook lessen kickboksen. Dit is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen gebruikt mogen worden. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Naast verbetering van conditie, kracht en coördinatie is het doel van kickboksen het leren succesvol te vechten in de ring en zelfbeheersing tonen buiten de ring. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en ouder.

Meer informatie over de lessen is te verkrijgen via sportenbewegenvianen@gmail.com of 0347-373629.