• Everstein organiseert de Blubber Run.
• Everstein organiseert de Blubber Run. Foto: nl.123rf.com

Blubber Run bij voetbalclub Everstein

everdingen • Everstein organiseert op zaterdag 30 september de Blubber Run, een modderige race dwars over het terrein van de voetbalclub. Dit is één van de activiteiten die de vereniging organiseert in het kader van haar zestigjarig bestaan. Wie zich voor donderdag 21 september inschrijft, scoort nog een speciaal jubileum- en blubberrunshirt.

Het parcours van de Blubber Run is pakweg 4,5 kilometer lang en voert over het terrein van Everdingse voetbalvereniging en door het naastgelegen weiland. Deelnemers komen verschillende obstakels tegen zoals een vak met autobanden, klimrekken, een ondiepe sloot en ze moeten over en over netten klimmen. Volgens de organisatoren gaat het er niet om wie de snelste is, maar staan vooral het onderlinge plezier en het elkaar helpen voorop. Deelnemers mogen het parcours meerdere keren af, als ze willen.

Opgeven

Deelname kost vijf euro voor jongeren tot achttien jaar, tien euro voor deelnemers van achttien jaar en ouder. En twintig euro voor een gezin. Voor het bedrag krijgen deelnemers een speciaal jubileumshirt en een bon voor een maaltijd na afloop.

Inmiddels zijn er al meer dan tweehonderd aanmeldingen. Bij het opgeven kunnen mensen zelf aangeven welke starttijd de voorkeur heeft. Starten kan vanaf 10:15 uur tot 16:00 uur. Er zijn al enkele startvlakken vol, dus belangstellenden die mee willen doen, moeten zich snel inschrijven. Dit kan via de website van de vereniging. Iedereen moet overigens wel in bezit zijn van een zwemdiploma.

q www.everstein.nl