Rembrandt-lezingen in Vianen

vianen • Voor de tentoonstelling 'Rembrandt in zwart-wit' heeft het Stedelijk Museum Vianen twee
deskundigen van Rembrandt bereid gevonden om een lezing te komen verzorgen. Erik Hinterding - conservator prenten bij het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum - zorgt in oktober een lezing. En Frans Laurentius - kunsthistoricus en kunsthandelaar - komt in november langs in Vianen.

Beide mannen zijn wereldwijd bekend en erkend als een van de besten op hun specifieke vakgebied. Erik Hinterding studeerde in de jaren '80 kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In 2001 promoveerde hij op het proefschrift 'Rembrandt als etser: twee studies naar de praktijk van productie en verspreiding'. Daarnaast werkte hij aan publicaties en tentoonstellingen, onder andere voor het Rijksmuseum en het Rembrandthuis in Amsterdam. Zijn interesses liggen op het gebied van de etsen van Rembrandt, zijn leerlingen, tijdgenoten en opvolgers, papier en watermerken. Hij geeft vrijdag 13 oktober een lezing, de deuren staan open vanaf 19:00 uur. Aanvang van de lezing is 19:30 uur. Entree is tien euro.

Frans Laurentius komt vrijdag 10 november langs bij het Stedelijk Museum Vianen. Zijn vader Theo richtte in 1963 in Voorschoten Kunsthandel Th. Laurentius op. In 1998 trad Frans, afgestudeerd kunsthistoricus, zelf tot het bedrijf toe. In 2001 verhuisde de kunsthandel naar Middelburg. Kunsthandel Laurentius stimuleert de verspreiding van kennis over en onderzoek naar Nederlandse prenten. Ook de lezing van Frans Laurentius begint om 19:30 uur, deuren open vanaf 19:00 uur. Entree is tien euro.

Reserveren kan via de website van Stedelijk Museum Vianen.

q www.stedelijkmuseumvianen.nl