• De finalisten van HD4 voor het begin van de eindstrijd.
• De finalisten van HD4 voor het begin van de eindstrijd. Foto: Peter Verbeek

Zesde lustrum open LTV Gouwenes

everdingen • De finaledag van het dertigste open dubbeltoernooi van LTV Gouwenes stond borg voor een terras dat, zeker in de middaguren, tot de laatste plaats was gevuld. Grote verrassingen bleven uit.

Het toernooi stond open voor tennissers met een speelsterkte van 4 tot en met 8. Het aantal deelnemers van 130 was nagenoeg gelijk aan dat van de voorgaande editie. Het leeuwendeel was van de eigen vereniging, maar ook LTV Vianen, LTC Lexmond, De Doelen, Terweijde en Rhelico behoorden tot de hofleveranciers.

Er was gerekend of vijftien categorieën (vrouwen, mannen en gemengd), maar door te weinig deelnemers kwamen er drie te vervallen, terwijl er vier heel mager waren bezet. Dat was vooral het geval bij de licentiehouders 4 en 5. Zowel in de klassen DD4 en HD4 kwamen uiteindelijk slechts twee koppels in actie. De eindstrijd bij de vrouwen was een complete Gouwenes-aangelegenheid. De als eerste geplaatste Evianne Streng en Inge Veen lapten het duo Nathalie van Zanden/Lizanne van Zante eenvoudig aan hun laars: 6-2 en 6-0. Bij de mannen zorgde het ongeplaatste duo Marc Binsbergen/Jordi de Groot (Rhelico/Rumpt) voor een grote verrassing door gedecideerd af te rekenen met het als eerste geplaatste gelegenheidspaar Ruud Kortlever/Bas Hertsenberg (Gouwenes/Vianen): 6-3 en 6-3.

Er werd afscheid genomen van Bert van der Gun, die vanaf het begin van het open toernooi deel heeft uitgemaakt van de toernooicommissie, alsmede van Joep van Putten. In hun opvolging is voorzien. Vanwege het zesde lustrum ontvingen alle deelnemers een aardigheidje in de vorm van een gegraveerd kelnersmes.