• Proef Vianen vorig jaar.
• Proef Vianen vorig jaar. Foto: Nico van Ganzewinkel

Vijfde editie van Proef Vianen

vianen • Op zaterdag 9 september wordt voor de vijfde maal Proef Vianen georganiseerd. De Voorstraat zal hiervoor deels worden afgesloten tussen de Rabobank en het stadhuis.

De kartrekkers van de eerste vier edities, Bert Steehouder, Stefan van Hees en Gerrit Leeuwis hebben dit jaar het stokje overgedragen aan vier nieuwe personen: Albert Steehouder, Herman Gleis, Gerrit van Bruchem en Hans van Kooten. Gerrit van Bruchem van supermarkt Jumbo: "De vijfde editie zal niet heel veel anders worden dan de eerste vier. Waarom zou je een succes als Proef Vianen veranderen? De basis blijft zoals hij was, lekker proeven in Vianen, uiteraard moet 't weer wel weer 'n beetje meezitten maar dat hebben we nu eenmaal niet in de hand." Hans van Kooten vult aan: "Het is wel jammer dat niet alle horecaondernemers dit moment aanpakken en meedoen. Proef Vianen is the place to be om je zaak te promoten en je visitekaartje af te geven."

Proef Vianen concentreert zich dit jaar op het midden van de Voorstraat, hiermee is het evenement wat compacter. Omdat de organisatie voorgaande jaren vaak te horen kreeg dat het evenement te vroeg is afgelopen, begint Proef Vianen dit jaar pas om 14:00 uur maar duurt het tot 21:00 uur. Om de ondernemers aan de Voorstraat toch enigszins tegemoet te komen gaat niet de hele Voorstraat dicht. Op zaterdag 16 september is namelijk de hele Voorstraat al afgesloten in verband met een grote brocante- en streekproductenmarkt. Weggebruikers met een personenauto die via Voorstraat-zuid de stad inrijden worden via de Bakkerstraat afgevloeid, vrachtwagens hebben na 11:00 uur geen doorgang meer. Voorstraat-noord blijf gewoon bereikbaar via de Stadhuisstraat en Lombardstraat.

Deelnemers aan deze editie zijn: Bram van Diermen, Café De Rooie Reiger, Mobile BBQ, Mama Mia, Echte Bakker Steehouder, Kwalitaria, restaurant De Vrijstad, slagerij De Goeij, Stadsbranderij Vianen, De Kloostertuin, Miele/Hotel Vianen, eetcafé Lekdijk, Paul's Groente winkel, Zas en Fratsen, O'Morrow, 't Fust en Otto's Kookbus. Voor de kinderen is er vermaak nabij de grote tent. Frank de Kleer van 't Pakhuis zorgt voor de muzikale omlijsting. Toegang is, zoals gebruikelijk, gratis.