Nieuwe introductietraining Home Start

vianen • Op donderdag 5 oktober start in IJsselstein weer een introductiecursus voor nieuwe vrijwilligers van het programma Home Start.

Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met tenminste één kind tot zeven jaar. Het is een landelijk programma, dat wil voorkomen dat alledaagse probleempjes uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Wekelijks bezoeken de vrijwilligers de gezinnen met jonge kinderen op vriendschappelijke basis. Als ervaren opvoeder bieden ze hulpvragende ouders een luisterend oor, vriendschappelijk contact en praktische steun.

Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Er zijn goede ervaringen met Home-Start.

Vianen

In Vianen ging het programma in het najaar van 2016 van start. De uitvoerende partij voor Vianen en IJsselstein zijn de welzijnstichting Pulse en thuiszorgorganisatie Vitra. Er werden vorig jaar vier vrijwilligers opgeleid en inmiddels is er in Vianen één gezin gekoppeld aan een vrijwilliger. "We hopen toch wel op wat meer aanmeldingen, want het loopt nog niet hard", zegt contactpersoon Heleen Boone.

Vrijwilligers moeten gedurende een jaar één dagdeel per week beschikbaar zijn. Het project Home Start wordt financieel ondersteund door de gemeente Vianen.

De introductietraining bestaat uit vijf bijeenkomsten, waarin de Home-Start methode en de werkwijze wordt uitgelegd. Dit najaar is de training gepland op de donderdaagen 5 en 12 oktober en op 2, 9 en 16 november, telkens van 19:00 tot 21:30 uur. De cursus wordt gegeven in wijkservicecentrum De Oase, Benschopperweg 342 in IJsselstein.


Informatie

Meer informatie bij contactpersoon Heleen Boone: 06-83256845 of via vianen@home-start.nl.