• Boekenmarkt Leerdam vond weer plaats in Maranatha.
• Boekenmarkt Leerdam vond weer plaats in Maranatha. Foto: aangeleverd

Tienduizend euro voor aidswezen

leerdam • Stichting African Hands heeft met Boekenmarkt Leerdam 5.750 euro verdiend voor het goede doel. Het gehele jaar heeft de stichting 10.500 euro ingezameld.

De afgelopen weken werden in Maranatha weer honderden boeken verkocht. Dit heeft bijna zesduizend euro opgeleverd. Het is de eerste keer dat de markt werd georganiseerd door stichting African Hands, voorheen was Boekenmarkt Leerdam een project van Loes Horstman. Zij startte met het evenement in 2005. Vorig jaar besloot Horstman om een stapje terug te doen. African Hands heeft de organisatie van Boekenmarkt Leerdam vervolgens overgenomen. Het doel is door de jaren heen hetzelfde gebleven: geld inzamelen voor aidswezen in Afrika.

Stichting African Hands is in 2007 opgericht door de voormalige huisarts Martien Bac uit Leerdam. En heeft als doel het verbeteren van de leefomstandigheden van de meest kwetsbare aidsslachtoffers in Zuid-Afrika. African Hands zet zich in voor vier verschillende projecten in Zuid-Afrika.

Zomersluiting

African Hands sluit nu even de deuren. Het inleverpunt voor boeken is donderdag 31 augustus weer voor het eerst open. Boeken inleveren kan dan weer tussen 10:00 en 12:00 en 19:00 en 21:00 bij het oude Emmahuis aan het Oranjehof. Mensen die eerder echt boeken kwijt moeten, bijvoorbeeld in verband met een verhuizing, kunnen contact opnemen met de stichting via 06-22588927 of boekenmarktleerdam@gmail.com.

q www.boekenmarktleerdam.nl