• Monique Sporrel was kansloos in de finale D3.
• Monique Sporrel was kansloos in de finale D3. Foto: Peter Verbeek

Plussen en minnen bij Vianen Open

vianen • Na een week tennis was afgelopen zondag de slotdag van het Pilz Vianen Open tennistoernooi. Er waren veel leden van LTV Vianen die zich terugvonden in de finales.

Zeven van de 33 te behalen titels, allemaal in de lagere categorieën, bleven in de Lekstad. Vroeg in het toernooi meldde Dennis Sporrel zich af vanwege een scheurtje in zijn achillespees. De toch al matig bezette categorie H2 werd daardoor gereduceerd tot drie spelers. De favorieten troffen elkaar dinsdag al in een poulewedstrijd die finalewaardig was, met veel hoogstaand tennis. Sander van de Lagemaat (Rhelico) troefde Elgin Khoeblal (Vleuten/De Meern) af met 5-7, 6-0 en 7-6.

In de eindstrijd bij H3 moest Van de Lagemaat de winst na opgave aan veteraan Marc Duncker (Diemen) laten: 4-6 en 2-4. Met slechts drie inschrijvingen was ook de klasse D3 matig bezet. In de finale kreeg Monique Sporrel (Rijnhuyse) geen schijn van kans tegen de uitstekend tennissende Marloe Goes (Lewabo): 1-6 en 1-6.

Spoeling dun

"Deze week waren er in de regio zes toernooien", meldde Annemieke Geuze namens de toernooicommissie. "Daardoor was de spoeling, met name in de hogere categorieën, erg dun. Voor ons is dat een reden om te onderzoeken of we ons toernooi kunnen verschuiven. Het voordeel was dat we een toernooi hebben gehad zonder lange wachttijden en met voor iedereen tijd om in te kunnen spelen. Ook het spelen in poules is zowel de commissie als de deelnemers goed bevallen. We weten in elk geval dat we voortaan bij hooguit 350 deelnemers houden."