• Het water had een heerlijke temperatuur van 23 graden.
• Het water had een heerlijke temperatuur van 23 graden. Foto: Peter Verbeek

Michau snelste in Merwedekanaal

vianen • De jeugdige Chad Michau van zwemvereniging DWK was zaterdag de snelste deelnemer bij het hoofdonderdeel van het Open Water Zwemkampioenschap in het Merwedekanaal.

Hij realiseerde op de 5000 meter vrije slag een tijd van 1 uur, 2 minuten en 5,14 seconde. Zo'n vijftig seconde sneller dan de snelste senior, Remco van Althuis van PSV.

Erno Vriens (Jeugd 2) zwom naar een tijd van 1 uur, 2 minuten en 55,59 sec. Amy van Lier van Trb-Res won de strijd bij de dames, met een tijd van 1 uur 8 minuten en 14,35 sec, op korte afstand gevolgd door Anne Noom van Het Y en Maike van de Velde van Zpph.

Het weer zat zaterdag niet echt mee. Toch kijkt stichting OWZ Merwedekanaal terug op een succesvolle achtste editie van sportieve buitenevenement. Om half elf gingen de eerste deelnemers van start in het Merwedekanaal, met een lekkere watertemperatuur van 23 graden. In totaal hadden 219 deelnemers zich aangemeld namens 73 verenigingen. Zij zorgden bij elkaar voor ruim 300 starts. Op de wedstrijd-afstanden sneuvelden dit jaar vijf baanrecords. "Dat betekent dat ondanks de regen de overige omstandigheden goed waren", zegt Ronald Beljaars namens de organisatie. Naast de wedstrijdzwemmers kwamen ook nog eens 23 recreanten in actie.

Beljaars: "De organisatie kijkt terug op wederom een geslaagd evenement en we zijn blij dat het aantal deelnemers en starts aanzienlijk is gegroeid ten opzichte van andere jaren."

Uitslagen en foto's op

q www.owzmerwedekanaal.nl