Verhagen en De Kok winnen Lingewaalloop

herwijnen • Wilfred Verhagen en Marjon de Kok hebben zaterdag de Lingewaalloop in Herwijnen gewonnen, de zesde wedstrijd uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Verhagen zette een winnende tijd van 33.00 neer. De Kok kwam met 38.21 vier tellen te kort om haar eigen parcoursrecord te verbeteren.

In Herwijnen liep Verhagen het grootste deel van de 10 kilometer in gezelschap van Paul Visser - favoriet in het overall klassement van het circuit - en twee relatief onbekende gezichten in dit circuit: Maarten van Zetten van Ilion en Marco Keijsers van Scorpio. Met z'n vieren rondden ze de eerste passage op de finishstraat aan de Vervoornlaan en met zijn vieren liepen ze door richting de tweede opgang van de Waaldijk. Daar moest Tilburger Visser als eerste een paar meter prijsgeven. Hij zou in 33.36 als vierde eindigden en deed desalniettemin goede zaken in het klassement.

Marjon de Kok was met behoorlijke afstand de snelste vrouw van de dag. Het gemiste parcoursrecord was jammer, maar de loopster uit Goirle was desondanks tevreden met haar optreden. "Ik heb de laatste tijd vooral getraind voor de marathon. Eerst voor Tilburg, maar daar ben ik vanwege de hitte niet gestart. Daarna heb ik Oss geprobeerd, maar daar werd ik na 2,8 kilometer al de verkeerde kant opgestuurd. Dus dat was een drama. Ik kreeg de uitnodiging van de organisatie om hier mijn titel te verdedigen. Het was afwachten hoe het zou gaan, maar ik ben hier zeker tevreden mee."