Fabio Jakobsen weer Nederlands kampioen

montferland/heukelum • Fabio Jakobsen uit Heukelum is zaterdagmiddag rond de klok van half 1 voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen wielrennen op de weg bij de beloften geworden.

De voor SEG Racing koersende Jakobsen, die ook nog altijd lid is van RC Jan van Arckel, maakte in en rond Montferland deel uit van de beslissende kopgroep van vier renners. In de sprint onderstreepte hij zijn klasse door zijn concurrenten er met afstand op te leggen. De Friezen Stef Krul en Hartthijs de Vries (eveneens SEG) eindigden als tweede en derde.

Stevige wind

Mede door de stevige wind was er sprake van een zwaar NK over 165 kilometer. Bas Ottevanger (Groot-Ammers) streed lang in een kopgroep die het wedstrijdbeeld bepaalde. Op twee ronden voor het einde moest hij deze groep laten gaan. Ottevanger stapte moegestreden af.

Fabio Jakobsen, één van de grootste Nederlandse wielertalenten van dit moment, won eerder dit seizoen onder meer al belangrijke koersen als de Ster van Zwolle, de Ronde van Noord-Holland en een etappe in de Ronde van Normandië.

In een interview met Wielerflits zegt Fabio Jakobsen dat hij zich rijp acht voor een stap naar de profs. Onder andere Quick-Step Floors zou interesse hebben getoond in de diensten van Jakobsen.