• Het hoogste bod werd gedaan door Wanda Mooijman.
• Het hoogste bod werd gedaan door Wanda Mooijman. Foto: Peter Verbeek

Traditionele zomerborrel Contactus

everdingen • Businessclub Contactus heeft het eerste deel van het jaar afgesloten met de traditionele zomerborrel. Een veiling bij opbod, voor een goed doel, leverde meer dan 1.000 euro op.

Op het terras van SC Everstein, de thuisbasis van Contactus, was het voor de binnen druppelende leden en introducées, goed toeven.

Een cocktailbar bood keuze uit zeven exotische drankjes, terwijl troubadour Eduard Hagenstein voor de muzikale omlijsting zorgde. Toen het geanimeerd keuvelende gezelschap na een uurtje tot bijna vijftig was aangegroeid werd het welkom geheten door voorzitter John Hol. Hij was bijzonder verheugd dat er zeven nieuwe gasten waren. Hij verwachtte dat die zich snel thuis voelen in de warme, informele en relaxte sfeer die zo kenmerkend is voor Contactus, en hoopte dat een aantal van hen zich aan zal sluiten bij de businessclub. Na het gebruikelijke voorstellings- en kennismakingsrondje werden speciaal vervaardigde Grillmaster barbecueschorten uitgereikt, en kon iedereen zijn vleesgerechten zelf op de juiste temperatuur en kleur brengen.

Onderdeel van de zomerborrel was de veiling van een grote glazen schaal. Tijdens een eerder bezoek van de leden van de businessclub aan De Uitblaserije in Leerdam was die, in opdracht van Contactus, met assistentie van Marinke van Zandwijk gemaakt door meester-glasblazer Gert Bullée. John Hol vertelde dat die later op de avond bij opbod zou worden geveild. De opbrengst zal deels worden gebruikt om CareClowns, een afgeleide van CliniClowns, later dit jaar een middag te laten verzorgen voor dementerenden die worden verpleegd in zorgcentrum Hof van Batenstein in Vianen. Het resterende gedeelte wordt gereserveerd voor een nog te bepalen ander goed doel. Om deel te kunnen nemen aan de veiling werd een bedrag van 25 euro gevraagd. Dat zorgde al voor een bodembedrag van 525 euro. Veilingmeester notaris Wil Stein nam vooraf eerst de regels door. Na een eerste bod van 100 euro werd het fraaie kunstobject uiteindelijk voor 520 euro afgehamerd. Nieuwe en trotse eigenaar werd Wanda Mooijman. "Ik was er al verliefd op geworden toen de schaal werd geblazen."