• Roy Hoogmoet mag zich Baas BBQ Makro 2017 noemen.
• Roy Hoogmoet mag zich Baas BBQ Makro 2017 noemen. Foto: PR Makro

Roy Hoogmoet wint barbecuestrijd

vianen • Roy Hoogmoet is zaterdag tijdens de landelijke barbecuewedstrijd onder ondernemers bij de Viaanse vestiging van de Makro uitgeroepen tot winnaar. Maar liefst zeventien winnaars van regionale wedstrijden streden om de landelijke titel Baas BBQ Makro 2017.

Alles stond zaterdag bij Makro Vianen in het teken van barbecue. Voor de ingang van de vestiging was een groot terrein ingericht voor deze landelijke eindstrijd. De zeventien deelnemers afkomstig uit alle delen van het land gingen in ronde één in twee poules van start. De opdracht was een stuk vlees met behulp van kruiden en groenten zo goed mogelijk te bereiden en op een mooie en verrassende manier op te dienen. De jury koos zes deelnemers die doorgingen naar de finaleronde. Daarin ontvingen zij een super mystery-box met vlees, vis en schaal- en schelpdieren. Anderhalf uur hadden de zes finalisten de tijd om heerlijke barbecue gerechten te bereiden.

Niveau

Jurylid Jeroen Robberegt prees het niveau van de deelnemers: "De deelnemers hadden veel ingrediënten in korte tijd te verwerken, dan moet je echt weten wat je doet en goed kunnen barbecueën." Uiteindelijk won Roy Hoogmoet, die zich een jaar lang Baas BBQ Makro mag noemen. Hij ontving als hoofdprijs een volledige Weber barbecueset.

Makro is van zins deze barbecue competitie jaarlijks onder haar klanten te organiseren.